Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δίκη Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος ο 28χρονος για βιασμό και ανθρωποκτονία

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

13 Οκτωβρίου 2020 20:48
Δίκη Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος ο 28χρονος για βιασμό και ανθρωποκτονία

Ένοχο ομόφωνα για διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά πλειοψηφία (6-1) ένοχο για τον βιασμό της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, τον 28χρονο Χανιώτη, ενώ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 28χρονος Χανιώτης για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Ο κ. Εισαγγελέας, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν εκείνη την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 όταν η 60χρονη βιολόγος Σούζαν Ίτον, δεν επέστρεψε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο. Όπως είπε ο 28χρονος επίτηδες χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη .

«Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ παγκαζ ,και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της……»

Αναφερόμενος στην τελευταία πράξη του δράματος στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά και στο σημείο όπου υπήρχε η τρύπα προς την σπηλιά, είπε: «την έριξε ο κατηγορούμενος σε αυτό από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία».

Και η αγόρευση του Εισαγγελέα κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττόμενων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».

Τι προηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου

Η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019 στα Χανιά ξεκίνησε νωρίς το πρωί με παρόντες την αδελφή και τον σύζυγο του θύματος και την μητέρα και την σύζυγο του κατηγορούμενου.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον στην ερώτηση του προεδρείου για το αν δέχεται όλες τις κατηγορίες απάντησε θετικά.

Στην κατάθεσή της, η αδερφή της Σούζαν Ίτον είπε ότι η τελευταία ημέρα που μίλησε με την αδερφή της ήταν 5-6 ημέρες πριν χαθεί καθώς σχεδίαζαν το αμέσως επόμενο διάστημα να κάνουν ένα ταξίδι μαζί.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Λάτρευε την οικογένεια της και ήταν μια εξαιρετική επιστήμονας. Είχε το δικό της εργαστήριο για 20 χρόνια. Ο σύζυγος της και τα δυο αγόρια έχουν καταρρακωθεί, ενώ ο συζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί»

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο οποίος συγκλόνισε με την περιγραφή του, ενώ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τους είχε πει αρχικά ότι ασχολείτο με τον σατανισμό.

«Ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να παρενοχλήσει γυναίκες με το αυτοκίνητο του, οι οποίες δεν είχαν καταγγείλει κάτι στην αστυνομία, ενώ μας υπέδειξε και τα σημεία όπου είχε γίνει η προσπάθεια παρενόχλησης» είπε ο μάρτυρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share