Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Μεγάλη προσοχή

13 Οκτωβρίου 2020 15:12
Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν N1 Pre Workout, το οποίο πιθανόν να κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση την ουσία Piperine και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό DMAE.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Nutrend D.S., Τσεχίας και η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Τσεχίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF).

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κάνει γνωστό ότι ένα συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και ενδεχομένως είναι διαθέσιμο προς πώληση και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «ETALON CV1 SHOT», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Το συναγερμό είχε σημάνει επίσης, πριν λίγες μέρες, με τον οργανισμό να τονίζει πως υπάρχει απάτη με προϊόν κατά της κώφωσης.

Το προϊόν διατίθεται ως βιοκτόνο τύπου 2, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία Alexport οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης δύο αντισηπτικών για τα χέρια

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του "αντισηπτικού gel χεριών Μarise" και του "αντισηπτικού SGEL στιγμιαία απολύμανση", ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα προϊόντα διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, ενώ λίγες μέρες πριν είχε ανακοινώσει και την απαγόρευση της διακίνησης ακόμα ενός αντισηπτικού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι εταιρίες MARISE, ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΣ και PIERIKI INVEST οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share