Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Λονδίνο: Έκλεισε η γέφυρα του Γουεστμίνστερ - Αναφορές για τραυματίες (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας

13 Οκτωβρίου 2020 12:47
Συναγερμός στο Λονδίνο: Έκλεισε η γέφυρα του Γουεστμίνστερ - Αναφορές για τραυματίες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας, με αναφορές να κάνουν λόγο για τραυματίες. Επίσης, συναγερμός είχε σημάνει πριν λίγες και στο Παρίσι!

Μεγάλο μέρος του κεντρικού Λονδίνου έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με «περιστατικό σχετιζόμενο με την ασφάλεια» στο νοσοκομείο «Σεν Τόμας». Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί εκκενώνουν την περιοχή οδηγώντας τους πολίτες πίσω από τη γέφυρα του Γυέστμινστερ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να βγει ή να μπει.

Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί με τραυματίες ένα παιδί και τρεις ενήλικες

Πανικός επικράτησε στο Λονδίνο χθες (3/6) το βράδυ, αφού υπήρξαν πυροβολισμοί στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η Σκότλαντ Γιαρντ, να τραυματιστούν ένα παιδί και τρεις ενήλικες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Μπρεντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, με τα τέσσερα τραυματισμένα άτομα να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά χωρίς να έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο κατά τις 21.45 (τοπική ώρα) το βράδυ της Τετάρτης, για «περιστατικό πυροβολισμών» στο Ένεργκεν Κλόουζ του Χαρλσντεν. Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρχές, ενώ πριν από λίγο καιρό σοκ προκάλεσε η επίθεση σε ιμάμη σε τζαμί την ώρα της προσευχής.

​Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Ειδική εντολή, που δίνει το δικαίωμα στις αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν άτομα σε καθορισμένη περιοχή, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ για την περιοχή του Μπρεντ, μέχρι τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης. Επιπλέον, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περιπολίες στην περιοχή.

Βίντεο και φωτογραφίες που υποτίθεται παρουσιάζουν το σημείο του περιστατικού, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

​Η Μητροπολιτική αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ή είδαν το περιστατικό, να ενημερώσουν τις αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share