Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ρουκέτα» Ρουπακιώτη για Χρυσή Αυγή: «Ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε...stop από Μαξίμου» (Video)

«Βόμβα»

12 Οκτωβρίου 2020 13:35
«Ρουκέτα» Ρουπακιώτη για Χρυσή Αυγή: «Ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε...stop από Μαξίμου» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Βόμβες» πέταξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν έβαζε stop το Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ενώ, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο OPEN συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, σημειώνοντας πως «όταν έπεσε η Χούντα όλοι βγήκαν στις πλατείες και φώναζαν ‘’δώστε τη Χούντα στον λαό’’». «Έτσι και τώρα», λέει ο κ. Ρουπακιώτης, συμπληρώνοντας πως «τώρα όλοι φωνάζουν ‘’Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό’’».

«Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου (σ.σ. κυβέρνηση Σαμαρά)… δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. Την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα. Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή; Αν είχε τελειώσει νωρίτερα το αντιρατσιστικό», σημείωσε με νόημα ο κ. Ρουπακιώτης.

Δίκη Χρυσής Αυγής - Γιάννης Λαγός: «Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα»

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη. Οι ποινές των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, με τον ίδιο να δίνει το «παρών» στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός θα είναι παρών σήμερα στο Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προϊστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share