Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός

Καθυστερεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου

12 Οκτωβρίου 2020 11:37
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψη του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του, κάτι που δημιουργεί εμπλοκή στην έκδοση της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα το δικαστήριο αποφάσισε να μην υπάρξουν ελαφρυντικά για τα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ανάπτυξη του αιτήματος Λαγού από τον νέο συνήγορο του Κώστα Πλεύρη το δικαστήριο θα αποφανθεί επί του βασίμου ή μη του αιτήματος. Αν το κρίνει βάσιμο το δικαστήριο θα αποσυρθεί και στην έδρα θα ανέβουν άλλοι δικαστές για να κρίνουν το αίτημα εξαίρεσης. Αν το κρίνουν αβάσιμο η διαδικασία προχωράει κανονικά.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε νωρίτερα τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

Παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής δήλωσε:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι μας , έχει καταπατηθεί μας. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Σας έχουν πιέσει. Δεν υπάρχει απλή υπόνοια υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει».

Δίκη Χρυσής Αυγής - Γιάννης Λαγός: «Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα»

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη. Οι ποινές των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, με τον ίδιο να δίνει το «παρών» στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός θα είναι παρών σήμερα στο Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προϊστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share