Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Έλενα Στριγγάρη

Ανείπωτη θλίψη!

9 Οκτωβρίου 2020 19:04
Πέθανε η Έλενα Στριγγάρη

Η ποιήτρια Έλενα Στριγγάρη έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στο χώρο των τεχνών, ενώ σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 9χρονου μέσα στο σχολείο.

Η Έλενα Στριγγάρη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1950. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, το «Υπό το φως των προβολέων», Αθήνα 1970 και «Ακάλυπτος χώρος», Αθήνα 1974. Το 1991 επιμελήθηκε την ανθολογία της Νομαρχίας Αθήνας, με τίτλο «Μπαλαντέζα». Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε πολλές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και βουλγαρικά.

Η Εταιρεία Συγγραφέων, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο της.

Ποιήματα της Έλενας Στριγγάρη

ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ

Την μια φορά δεν το κατάλαβα
και αντιδρούσα έντονα, με γκρίνια.
Την άλλη το ‘νιωσα
κι ήμουν διαλλακτική και τρυφερή.
Μάταιος κόπος.
Κάποιοι αγαπημένοι
μας εγκαταλείπουν ψυχικά
καιρό πριν φύγουν.

ΕΜΒΡΥΟ

Πεθάνανε μαζί θεία και μάνα.
Βαρύ το πένθος.
Και ο νεκρός μου φίλος, στον ύπνο μου,
ξαπλωμένος,
ανοίγει το σακάκι του δεξιά,
το απλώνει,
κι εγώ, σε σμίκρυνση, γυμνή
κουρνιάζω εκεί σε στάση εμβρύου.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΗΔΕΙΑ

Απ’ τη συνηθισμένη πολιτική
είναι καλύτερη
η κοινή θρησκευτική κηδεία.
Βέβαια,
θ’ «ακούς» να σε αποκαλούν
με το βαφτιστικό σου
που δεν διάλεξες.
Χάρη όμως στη παρηγορητική της ψαλμωδία,
θα μείνεις περισσότερο
-κοντά σε συγγενείς και φίλους-
από τον τάφο έξω.

Πέθανε ο Δημήτρης Σουλτάνης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 55 ετών ο Α΄ Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, Δημήτριος Σουλτάνης. Επίσης, σε ηλικία μόλις 39 ετών έφυγε χθες, Πέμπτη από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας του δήμου Δέλτα, Διονύσης Λιακόπουλος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κηδεύεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και Αγίας Βαρβάρας.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Γεωργία, τα παιδιά του Άννα, Ελένη, Ραφαήλ, τη μητέρα και τα αδέλφια του. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ορφανοτροφείο.

Πέθανε ο Μάκης Πιτσάς

Έφυγε από τη ζωή ο Κοσμάς (Μάκης) Πιτσάς από την Κοιλάδα, ο οποίος είχε ασχοληθεί για περισσότερα από 40 χρόνια με τα κοινά τόσο στο χωριό του όσο και στο Δήμο Κρανιδίου (όπου είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος) και ολόκληρη την Ερμιονίδα. Επίσης, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης.

Για το θάνατο του Μάκη Πιτσά, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:

“Δυστυχώς, σήμερα έφυγε από την ζωή ένας καλός φίλος, αλλά και “ΔΥΝΑΤΟΣ” συνεργάτης επί σειρά ετών.

Ο Μάκης Πιτσάς υπηρέτησε τον τόπο μας και τους πολίτες του, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνιζόμενος πάντα για το καλύτερο της Κοιλάδας και της Ερμιονίδας. Για περισσότερο από 40 χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά και έδωσε μεγάλες μάχες για τους δημότες και την Ερμιονίδα.

Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο αγωνιστή της ζωής, έναν πραγματικά δυνατό άνθρωπο, που παρά τις δυσκολίες που του επιφύλαξε η ζωή του, στάθηκε όρθιος και αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εύχομαι στα παιδιά του και τα εγγόνια του, να έχουν την ευχή του και να ακολουθήσουν πιστά την πορεία του πατέρα τους.

Ας είναι ελαφρύ το Κοιλαδιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει για να αναπαυθεί ήρεμα κοντά στην αγαπημένη του γυναίκα και τα δύο του παλικάρια που χάθηκαν πρόωρα. Καλή Ανάπαυση.”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share