Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεαρή Βρετανίδα παραλίγο να πεθάνει - «Ξέχασε» το ταμπόν για 5 μέρες μέσα στο σώμα της

Η 24χρονη υπέστη Σύνδρομο Τοξικού Σοκ

9 Οκτωβρίου 2020 14:35
Νεαρή Βρετανίδα παραλίγο να πεθάνει - «Ξέχασε» το ταμπόν για 5 μέρες μέσα στο σώμα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο έλειψε να πεθάνει μια 24χρονη Βρετανίδα από το Μπάζιλντον του Εσεξ, η οποία υπέστη Σύνδρομο Τοξικού Σοκ όταν ξέχασε επί πέντε ολόκληρες μέρες ένα ταμπόν μέσα στο σώμα της. Η νεαρή Έιμι Γουίλιαμς, μητέρα ενός παιδιού, μοιράστηκε την ιστορία της με την εφημερίδα Sun, θέλοντας να προειδοποιήσει άλλες γυναίκες της ηλικίας της να μην κάνουν το ίδιο ολέθριο λάθος με εκείνη.

Το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ είναι μία σπάνια πάθηση που προκαλείται από βακτηριδιακή μόλυνση και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί να βλάψει πολλά διαφορετικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, των νεφρών και του ήπατος.

Η Γουίλιαμς, που εργάζεται ως γραμματέας, εξηγεί πώς η ζωή της εξαιτίας μιας απροσεξίας: «Είχα ακούσει για το ΣΤΣ αλλά δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε ποτέ να τύχει σ' εμένα. Χρησιμοποιώ ταμπόν εδώ και 10 χρόνια, αλλά πλέον δεν πρόκειται να τα ξαναχρησιμοποιήσω. Θέλω να προειδοποιήσω όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια να δείχνουν μεγάλη προσοχή κατά τη χρήση τους».

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019, όταν η Έιμι είχε βγει έξω ένα βράδυ με τον φίλο της και πήγε στην τουαλέτα του μπαρ να αλλάξει ταμπόν. Μην μπορώντας να βρει το κορδονάκι, σκέφτηκε ότι τελικά δεν φορούσε, και έτσι έβαλε ένα άλλο. «Ήμουν αρκετά μεθυσμένη και δεν θυμόμουν αν είχα φορέσει νωρίτερα ταμπόν. Επίσης, δεν μπορούσα να το βρω», αναφέρει η νεαρή.

Διαβάστε στο Athensmgazine.gr τι συνέβη με ένα 6χρονο κοριτσάκι που οι γιατροί της είχαν πει ότι είχε μια απλή μόλυνση στο μάτι.

Της προκάλεσε 40 πυρετό και εμετούς

Το επόμενο διάστημα, η Έιμι άλλαζε ταμπόν κανονικά. Όμως μετά από πέντε μέρες, πρόσεξε μια έντονη μυρωδιά από την ευαίσθητη περιοχή. «Μύριζε σαν κάτι ψόφιο, δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό. Έτσι πήγα να κάνω ντους, αλλά όταν βγήκα από τη ντουσιέρα και σκουπίστηκα, διαπίστωσα ότι η οσμή επέμενε.

Ξάπλωσα στο κρεβάτι για να ελέγξω τι συνέβαινε. Άγγιξα κάτι με το νύχι μου και τότε κατάλαβα ότι υπήρχε ένα ταμπόν μέσα μου. Έπαθα σοκ!».

Μισή ώρα χρειάστηκε περίπου μέχρι η κοπέλα να καταφέρει να αφαιρέσει το «κατάμαυρο και αηδιαστικό ταμπόν». Νόμιζε ότι η περιπέτειά της είχε τελειώσει αλλά μόλις ξεκινούσε. Μετά από δύο μέρες, και ενώ ήταν στη δουλειά της, η νεαρή αισθάνθηκε έντονο πόνο χαμηλά στην κοιλιά, ναυτία και αδυναμία.

Η Έιμι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχε 40 πυρετό, ενώ μέσα σε λίγη ώρα ξεκίνησαν και οι εμετοί. Όταν είπε στους γιατρούς τι είχε συμβεί πριν μερικές μέρες, έδειξαν ανήσυχοι. Ήταν εμφανές ότι στο σώμα της είχε προκληθεί σηπτικό σοκ.

Η διάγνωση του Συνδρόμου Τοξικού Σοκ ήρθε λίγη ώρα μετά, με τους γιατρούς να λένε στη νεαρή ότι, αν είχε γυρίσει στο σπίτι της εκείνη τη μέρα και δεν πήγαινε στο νοσοκομείο, ίσως να μην ξυπνούσε ποτέ.

Ευτυχώς, η άμεση παρέμβαση των γιατρών έσωσε τη ζωή της Έιμι που παρέμεινε πέντε μέρες στο νοσοκομείο, λαμβάνοντας αντιβιοτικά, και ακόμη 10 μέρες υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα πήγαν καλά. Σήμερα δηλώνει ότι αισθάνεται τυχερή και ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα ξεχασμένο ταμπόν παραλίγο να της στοιχήσει τη ζωή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share