Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο ευρωκοινοβούλιο τα έγγραφα για την άρση ασυλίας του Λαγού

Η ψηφοφορία αναμένεται για τις 19 Οκτωβρίου

9 Οκτωβρίου 2020 14:15
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο ευρωκοινοβούλιο τα έγγραφα για την άρση ασυλίας του Λαγού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα απαραίτητα έγγραφα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού έλαβε σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις ελληνικές αρχές. Όπως μετέδωσε το Mega, το επόμενο βήμα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωβουλής, είναι να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας της εν λόγω ευρωβουλευτή στην επόμενη ολομέλεια στις 19 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι για την άρση της ασυλίας χρειάζεται απλή πλειοψηφία. Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή του κατ’επείγοντως δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις στην αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής. Άλλωστε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι λόγω γραφειοκρατίας υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.

Παράλληλα δείτε και την αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές της Χρυσής Αυγής με την τρίτη ημέρα να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετικά με τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν… το κουνά από το σπίτι του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Η δίκη της Χρυσής Αυγής παραμένει στην επικαιρότητα, εν αναμονή της απόφασης για την ποινή των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση και όχι μόνο, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο προς το παρόν να μένει «αμπαρωμένος» στο σπίτι του.

Ο γ.γ της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Open TV βρίσκεται ταμπουρωμένος μέσα στο σπίτι του στην Πεύκη μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια και την κόρη τους Ουρανία, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική μέχρι τώρα.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις του αρχηγού του ακροδεξιού μορφώματος ενόψει της τελικής απόφασης του δικαστηρίου. Μάλιστα από το 2015 όταν και αποφυλακίστηκε μέχρι και σήμερα τέθηκε σε κατ'οίκον περιορισμό. Παράλληλα δεν μπορούσε να βγει εκτός χώρας και έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης τρεις φορές το μήνα.

Την ίδια ώρα ο Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε για άλλη μία φορά αμετανόητος και προκλητικός. Συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τόνισε πως «όταν οι λαθρομετανάστες θα είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, όταν θα παραδώσουν Γην και Ύδωρ στην Τουρκία, όταν εκατομμύρια Έλληνες θα είναι άνεργοι στους δρόμους, τότε θα θυμηθούν την #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ . Μας καταδίκασαν για τις Ιδέες μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share