Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Λουκέτο" στα μπαχαρικά "Ήλιος" - Βρέθηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα στο σπίτι τους βρίσκονται 50 εργαζόμενοι

9 Οκτωβρίου 2020 12:58
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση επικρατεί στην εταιρεία μπαχαρικών "Ήλιος" μετά τον εντοπισμό 13, μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο τμήμα παραγωγής. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ο ασθενής “μηδέν” έχει εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος αφού παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, στο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της «Ήλιος», που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η εταιρεία, στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πριν λίγες μέρες είχε κλείσει και κονσερβοποιία όπου βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη-σοκ για την χώρα μας - «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα...» (Video)

Μία σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των 436 κρουσμάτων ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 και επισήμανε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Σαρηγιάννης: Μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα με «μάσκα παντού»

Πρόσθεσε ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share