Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια με χημικά και πέτρες στο υπουργείο Παιδείας - Δακρυγόνα σε συγκέντρωση μαθητών

Χαμός

9 Οκτωβρίου 2020 12:38
Επεισόδια με χημικά και πέτρες στο υπουργείο Παιδείας - Δακρυγόνα σε συγκέντρωση μαθητών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο Παιδείας. Εκατοντάδες μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι. Η ένταση επικράτησε όταν… έφυγαν φωτοβολίδες και η αστυνομία “απάντησε” με δακρυγόνα. Επίσης, ίδιο σκηνικό είχαμε και πριν μία εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο - Xημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή

Χαμός επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με άγρια επεισόδια να γίνονται στο μαθητικό συλλαλητήριο και να πέφτουν χημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή. Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν χθες και έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share