Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου

Προσοχή στους καταναλωτές

9 Οκτωβρίου 2020 10:19
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κάνει γνωστό ότι ένα συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και ενδεχομένως είναι διαθέσιμο προς πώληση και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, ενώ πριν λίγες ημέρες προχώρησε στην ανάκληση ενός ακόμη προϊόντος.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ:

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Red-E tabs περιέχει τη φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL. Τα προϊόν διανέμεται σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Πιθανόν να διακινείται και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του».

Προειδοποίηση ΕΟΦ για γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος Germitox. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως αντιπαρασιτικό φάρμακο. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε προειδοποιήσει για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το Germitox διακινείται διαδικτυακά μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του, δεν έχει έδρα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το Germitox, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share