Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν μέτρα - Πιθανή διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων

Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

9 Οκτωβρίου 2020 09:53
Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν μέτρα - Πιθανή διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σήμερα. Ενώ την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ θυμίζουν εικόνες από τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ.»

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει σήμερα ανακοίνωση νέων μέτρων

Αύξηση των κρουσμάτων και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ». Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας». Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.».

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη-σοκ για την χώρα μας - «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα...»

Μία σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των 436 κρουσμάτων ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 και επισήμανε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα με «μάσκα παντού»

Πρόσθεσε ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share