Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μακραίνει η λίστα θύματων - Στους 427 οι νεκροί στην χώρα μας από κορωνοϊό

Καμπανάκι για τα κρούσματα στην Αττική

8 Οκτωβρίου 2020 13:57
Μακραίνει η λίστα θύματων - Στους 427 οι νεκροί στην χώρα μας από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα τα ξημερώματα στις 06:50. Πιο συγκεκριμένα, ένας 82χρονος ασθενής, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο Αττικόν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 427.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για τον Πολίτη που "έδωσε" τον κάμεραμαν της ΕΡΤ γιατί δεν φορούσε μάσκα.

Κλειστό σήμερα το δημαρχείο Γρεβενών λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη το δημαρχείο Γρεβενών μετά τη γνωστοποίηση για ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο του Δήμου. Με βάση την απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη δεν θα λειτουργήσει σήμερα οι υπηρεσίες που εδρεύουν στο κτήριο του δημαρχείου καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης σε όλους τους χώρους.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό όλων των τμημάτων από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη διενέργεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα παραπάνω προληπτικά μέτρα που έλαβε η Δημοτική Αρχή έχουν ως στόχο την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Δείτε ακόμη στο Athensmagazine.gr πότε θα έχουμε στην Ελλάδα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: 16χρονος το έσκασε από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

Πριν από λίγο σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" καθώς το έσκασε 16χρονος Πακιστανός μόλις έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή για να τον εντοπίσουν, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού. Διαγνώστηκε θετικός και σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες έπρεπε να μπει σε καραντίνα. Ζήτησε να πιει νερό και κατάφερε να διαφύγει της προσοχής της συνοδού του και να εξαφανιστεί.

Κορωνοϊός: Μίνι lockdown σε Ιωάννινα και Κοζάνη

Έκτακτα μέτρα και μίνι lockdown στις περιφέρειες Ιωαννίνων και Κοζάνης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, «βουλιάζει» η Αττική με 194 νέα κρούσματα επί του συνόλου των 407 λοιμώξεων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Η ανακοίνωση:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Π.Ε Ιωαννίνων και Κοζάνης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης.

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για πέντε (5) ημέρες από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22.00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share