Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στην Μπρατισλάβα σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Για να συμμετάσχει στο GLOBSEC 2020 Bratislava Forum

8 Οκτωβρίου 2020 08:07
Στην Μπρατισλάβα σήμερα ο Νίκος Δένδιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Μπρατισλάβα θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Σλοβακίας και να συμμετάσχει στο GLOBSEC 2020 Bratislava Forum.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών, Ιβάν Κόρτσοκ, οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Ακόμη, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ίγκορ Μάτοβιτς.

Στο πλαίσιο του GLOBSEC 2020 Bratislava Forum, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «EU’s Global Leadership in the post-Covid Era». Στο περιθώριο των εργασιών, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις.

Σύμφωνα με το iefimerida είναι πιθανό κατά τη διάρκεια του Φόρουμ να έχουν συνάντηση ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Το ραντεβού των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν, με πηγές της Βασιλίσσης Σοφίας να αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτα. Η τελευταία συνάντηση των δύο ήταν στις 8 Νοεμβρίου 2019 στη Γενεύη, στο πλαίσιο του World Εconomic Forum.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αζερμπαϊτζάν.

«Απαράδεκτη η απόφαση της Τουρκίας» για τα Βαρώσια λέει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας

Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής των Βαρωσίων που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη της Κύπρου, η Ρωσία σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Σοβαρή ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις περί ανοίγματος τμήματος των Βαρωσίων της περίκλειστης περιοχής της πόλης Αμμοχώστου (Κυπριακή Δημοκρατία). Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για το άνοιγμα της έκτασης των Βαρωσίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι οι μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τις ληφθείσες κατά το παρελθόν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει συνεπής στους τρόπους διευθέτησης που ορίζονται από τις εν λόγω αποφάσεις και είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή τους», αναφέρεται την ανακοίνωση.

Επίσης στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η ταχύτερη επανέναρξη των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος θα επέτρεπε να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα, η οποία θα συνέβαλε στην εύρεση συμβιβασμών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των Βαρωσίων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share