Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στους δρόμους διανομείς, ντελίβερι και κούριερ - Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

Κυκλοφοριακό πρόβλημα από τις 11:00 το πρωί

8 Οκτωβρίου 2020 07:48
Στους δρόμους διανομείς, ντελίβερι και κούριερ - Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι κούριερ, ντελιβεράδες και εξωτερικών εργασιών. Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, θα προχωρήσουν μάλιστα και σε μοτοπορεία στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Πεδίο του Άρεως όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους.

Όπως αναφέρουν, ζητούν να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα ενώ παράλληλα θέλει να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο. «Αρκετοί συνάδελφοι είδαν εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για την απεργία. Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο.

«Η απεργία για εμάς είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Αντί να δίνουμε συνεντεύξεις, οργώνουμε τις πιάτσες και τα καταστήματα των ταχυμεταφορικών, μιλάμε, γνωριζόμαστε, ενημερώνουμε, ακούμε. Θέλουμε να μοιράζουμε την εφημερίδα στους χώρους εργασίας.

Θέλουμε η απεργία να συζητιέται στις πιάτσες, να... ζυμώνεται, να βάζει ο καθένας το λιθαράκι του, να διαδίδεται και να εμπλουτίζεται ο απεργιακός λόγος, να γνωρίζει όλη η κοινωνία πως οι κούριερ, οι διανομείς και οι υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών απεργούν και διεκδικούν τα αυτονόητα», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

"Απαγορεύεται η χρήση του ασανσέρ από ντελιβεράδες" : Το απίστευτο μήνυμα ενός διαχειριστή!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα χειρόγραφο μήνυμα ενός διαχειριστή πολυκατοικίας που απαγορεύει τη χρήση του ασανσέρ για τους ντελιβεράδες!

Σε αυτό ο διαχειριστής ενημερώνει τους ντελιβεράδες, ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το ασανσέρ προκειμένου να παραδώσουν τις παραγγελίες τους, κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνουν αφού πρώτα ανέβουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή όσοι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν παραγγείλει φαγητό από έξω, είτε έχουν να πάρουν κάποιο δέμα είναι αναγκασμένοι κατεβαίνουν στην είσοδο της, προκειμένου παραλάβουν τις παραγγελίες τους.


Όπως γίνεται αντιληπτό το να απαγορεύεται η είσοδος στο εσωτερικό της πολυκατοικίας σε ντελιβεράδες, κούριερ και διανομείς φυλλαδίων είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει δεκτό, αλλά το να τους επιτρέπεις την είσοδο όχι όμως την χρήση του ασανσέρ και να τους αναγκάζεις να ανέβουν τα σκαλιά, προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους είναι είναι κάτι το εξωφρενικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share