Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Είναι μια ιστορική νίκη - Ο Παύλος άντεξε εκείνα τα τέσσερα λεπτά...» - Νέες δηλώσεις από την Μάγδα Φύσσα (Video)

«Το χρωστάμε στον Παύλο»

8 Οκτωβρίου 2020 00:13
«Είναι μια ιστορική νίκη - Ο Παύλος άντεξε εκείνα τα τέσσερα λεπτά...» - Νέες δηλώσεις από την Μάγδα Φύσσα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε δηλώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (07/10), η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Η Μάγδα Φύσσα, παραχώρησε σύντομες δηλώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, γύρω στις 11:30 το βράδυ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Φύσσα, αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε: «αυτό περιμέναμε αυτό ήταν το ζητούμενο, είναι μια ιστορική νίκη».

Η κ. Φύσσα υποστήριξε πως πρόκειται για νίκη της Δημοκρατίας την οποία «χρωστάμε στον Παύλο και την πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό, γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Όπως είπε, αύριο περιμένουμε τις ποινές κι όλα τα υπόλοιπα, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή.

«Το οφείλουμε στον Παύλο. Για το αίμα και τη ζωή του που έχασε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου ήταν πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο διέκοψε στις 23.20 το βράδυ της Τετάρτης μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων των κατηγορουμένων σχετικά με τα ελαφρυντικά και θα συνεχίσει την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα (8/10) αναμένονται οι ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα Πέμπτη (8/10) αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές των μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που θα κρίνουν ποιοι θα προφυλακιστούν.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, η σημερινή καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως «δείχνει» τον δρόμο για τις φυλακές για ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η πιθανότητα να οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι μεγάλη, καθώς η ιστορική πλέον δικαστική απόφαση τους καθιστά υπεύθυνους για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης και αφορά 7 στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατά το δικαστήριο αποτελούν το διεθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, οι επτά βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο κήρυξε ένοχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Για την κατηγορία αυτή η ποινή που προβλέπεται είναι 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τα ελαφρυντικά που ζητούν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων

Μάχη για την απόσπαση ελαφρυντικών δίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνήγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους, που του επεβλήθησαν.

Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο Γιώργος Γερμενής γνωστός και ως «Καιάδας», ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απαγγελία των κατηγοριών το 2012. «Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ενα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις», ανέφερε η συνήγορος του και πρόσθεσε πως ο πρώην βουλευτής «αναλωνόταν νυχθημερόν στο κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή».

Ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ακόμη και πριν την άσκηση ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share