Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πρόγραμμα επιδότησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικης ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης

Επίδομα από την Περιφέρεια Αττικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

7 Οκτωβρίου 2020 13:27
Πρόγραμμα επιδότησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικης ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να βοηθήσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις θέλει η περιφέρεια Αττικής γι' αυτό το λόγο ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΣΑ Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Καφούνης ευχαρίστησε για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Πλάκα, καθώς με πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Αττικής οριοθετήθηκε η περιοχή που δραστηριοποιούνται τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα της πόλης, μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο και ειδικότερη αναφορά έγινε στα ειδικά προβλήματα της αγοράς του κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Ο περιφερειάρχης απαντώντας στην αγωνία του εμπορικού κόσμου, ανακοίνωσε από την έδρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας το γιγαντιαίο επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής».

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση ο κ. Καφούνης, πρότεινε την πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων με κύριο κριτήριο την πτώση του τζίρου, τη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας και υποδομών της πρωτεύουσας, όπως και στον συντονισμένο σχεδιασμό δράσεων με τον Δ. Αθηναίων, για την προβολή της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών - καταναλωτών στη πολύπαθη Αθηναϊκή αγορά. Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση

Από κει και πέρα και η κυβέρνηση είχε πάρει θέση για να βοηθήσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις απέναντι στις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Όπως είχε πει ο Στέλιος Πέτσας εξετάζονται σενάρια που αφορούν είτε σε επέκταση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί είτε σε νέα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των επαγγελματικών και των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια χαλάρωση, κυρίως στους νέους. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share