Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια με χημικά έξω από το Εφετείο Αθηνών

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια

7 Οκτωβρίου 2020 12:16
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια με χημικά έξω από το Εφετείο Αθηνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, και γενικά το ότι κρίθηκε ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξέσπασε ένα "χάος" έξω από το Εφετείο Αθηνών με εκτεταμένα επεισόδια στη συμβολή Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ρίψη δακρυγόνων, χημικών και νερού από την «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Κάποια μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να πετάει πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις και τις κλούβες, με τα ΜΑΤ να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών!

Περισσότερα σε λίγο...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκρούσεις και επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

Έξω από το Εφετείο Αθηνών επικρατεί μια μικροένταση ανάμεσα σε παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ παράλληλα βρίσκονται και άλλες ομάδες ανάμεσα τους. Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές σπρώχνονται ενώ δεν λείπουν και χειροδικίες. Όλα αυτά γίνονται την ώρα που αναμένεται η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν διαπληκτισμοί, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όλα δείχνουν πάντως ότι οδεύουμε για εκτόνωση της κατάστασης, παρότι κάποιοι λίγοι ανταλλάσσουν σπρωξιές και γροθιές.

Υπενθυμίζεται ότι πληθαίνουν οι συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών με κάποιους να βρίσκονται ήδη από το πρωί και να έχουν "στήσει" πανό και τραγούδια.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πως θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης

Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί η πολυσυζητημένη απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9 έφτασε και στο Εφετείο Αθηνών η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών που περίμενε εδώ και 5,5 χρόνια.

Πρώτα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα - η πρώτη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής από την εκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τρίτη κατά σειρά θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστικών του ΠΑΜΕ και τελευταία, για την εγκληματική οργάνωση.

Άγνωστο παραμένει αν οι συνολικά 68 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι 18 βουλευτές της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, θα επιλέξουν να παραστούν στη σημερινή διαδικασία. Η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική, ενώ πλέον, με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτηση τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share