Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πληθαίνουν οι συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών

Σε λίγη ώρα η απόφαση!

7 Οκτωβρίου 2020 10:49
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πληθαίνουν οι συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξω από το Εφετείο Αθηνών συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο διαδηλωτές και διαδηλώτριες περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Ενώ λίγο πριν τις 9 έφτασε στο Εφετείο Αθηνών και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, όπου θα ακούσει και εκείνη την απόφαση που περίμενε 5,5 χρόνια.

Τα πρώτα πανό έχουν ήδη αναρτηθεί από τις 9 το πρωί μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι περισσότεροι που είναι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στο πανό είναι «δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πως θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης

Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί η πολυσυζητημένη απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9 έφτασε και στο Εφετείο Αθηνών η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών που περίμενε εδώ και 5,5 χρόνια.

Πρώτα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα - η πρώτη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής από την εκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τρίτη κατά σειρά θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστικών του ΠΑΜΕ και τελευταία, για την εγκληματική οργάνωση.

Άγνωστο παραμένει αν οι συνολικά 68 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι 18 βουλευτές της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, θα επιλέξουν να παραστούν στη σημερινή διαδικασία. Η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική, ενώ πλέον, με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτηση τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share