Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύπρος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού - Διάσκεψη τύπου σήμερα από το Υπουργείο Υγείας

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι.

7 Οκτωβρίου 2020 10:32
Κύπρος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού - Διάσκεψη τύπου σήμερα από το Υπουργείο Υγείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα έκτακτη διάσκεψη τύπου την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπου και θα πραγματοποιηθεί με μέλη της Επιστημονικής Ομάδας. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι. Παράλληλα στην Πάτρα εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα για μινι lockdown αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει χειρότερες καταστάσεις με άτομα να μαζεύονται σε πλατείες μέχρι και σκάλες.

Τα τελευταία αυξημένα κρούσματα, χτύπησαν καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας που με κάθε ευκαιρία καλεί τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες. Καθόλου τυχαία η παρέμβαση του Δρ Κωνσταντίνου Τσιούτη, μέλους της Επιδημιολογικής ομάδας του Υπ. Υγείας, ο οποίος ανέφερε την Τρίτη ότι ''δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού τον Χειμώνα αν δεν τηρηθεί η συμμόρφωση στα υπάρχοντα μέτρα και πρωτόκολλα''.

Επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί

Η Επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου παρακολουθεί στενά καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο και ανάλογα προχωρά με εισηγήσεις στο Υπουργείο Υγείας για περιοριστικά μέτρα όπου χρειάζεται. Παράδειγμα το χθεσινό Διάταγμα του Υπ. Υγείας για την επέκταση των μέτρων στην Επαρχία Λάρνακας μέχρι και τα μεσάνυχτα της 14ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, υπό στενή επίβλεψη είναι η Ελεύθερη Αμμόχωστος και δεν αποκλείεται εάν συνεχιστούν τα κρούσματα να υπάρξουν και εκεί επιπλέον μέτρα. Ήδη θυμίζουμε ότι απαγορεύτηκαν για 2 εβδομάδες όλα τα αθλήματα για παιδιά κάτω των 18 ετών. Η θετική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι οι μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης σε Εθνικό Άχνας, Νέα Σαλαμίνα και Ιερά Μητρόπολη Κιτίου βρίσκονται σε ύφεση.

Στο μικροσκόπιο των Ειδικών βρίσκεται και η Λεμεσός για πιθανή λήψη μέτρων εάν χρειαστεί λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 29 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,876, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 23.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share