Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πως θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης

Σε λίγες ώρες η απόφαση

7 Οκτωβρίου 2020 10:01
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πως θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί η πολυσυζητημένη απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9 έφτασε και στο Εφετείο Αθηνών η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών που περίμενε εδώ και 5,5 χρόνια.

Πρώτα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα - η πρώτη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής από την εκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τρίτη κατά σειρά θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστικών του ΠΑΜΕ και τελευταία, για την εγκληματική οργάνωση.

Άγνωστο παραμένει αν οι συνολικά 68 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι 18 βουλευτές της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, θα επιλέξουν να παραστούν στη σημερινή διαδικασία. Η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική, ενώ πλέον, με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτηση τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής, με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή».

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκεντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Πριν από λίγο, στο Εφετείο έφτασε η Μαγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στο χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα - κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Σημειώνεται ότι διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη κάθοδο και στην άνοδο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Λουκαρεως. Ενώ ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share