Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Προσοχή, τώρα σε όλη την χώρα θα έχουμε…» - Προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος

Αναλυτική πρόγνωση

6 Οκτωβρίου 2020 23:20
«Προσοχή, τώρα σε όλη την χώρα θα έχουμε…» - Προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό της Τετάρτης (7/10), αναφέροντας στο Mega πως θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς οι νεφώσεις αναμένεται να πυκνώσουν και να δώσουν τοπικές βροχές, ενώ παραμένει η αφρικανική σκόνη και η υγρασία, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει το τι θα έρθει μετά από αυτά τα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν, με τη θερμοκρασία από 23 – 33 βαθμούς και τους ανέμους από 2 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και μπόρες να σημειώνονται στα βόρεια και τη θερμοκρασία σε πτώση, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα καθαρίσει και ο υδράργυρος θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός: Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Που θα εκδηλωθούν λασποβροχές

Το διήμερο Τρίτη 06/10 - Τετάρτη 07/10 αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Από την Πέμπτη 08/10 σταδιακά η σκόνη θα υποχωρήσει. Παρακάτω στο βίντεο παρουσιάζεται η πρόγνωση που αφορά τις συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα μας.

Επιπροσθέτως, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια της Τρίτης 06/10 βροχές οι οποίες θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, με πιο γενικευμένα φαινόμενα στα βορειοδυτικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share