Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Κινηματογραφική η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Πετάει την μάσκα

Απίστευτη η κίνηση που έκανε μπροστά στις κάμερες

6 Οκτωβρίου 2020 07:56
ΗΠΑ: Κινηματογραφική η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Πετάει την μάσκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ βγήκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά την μόλυνση του από τον κορωνοϊό και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο. Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές. Ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».

Τραμπ: "Μη φοβάστε τον κορωνοϊό – Μην τον αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας"

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία. Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ο Τραμπ στο βίντεο.

Υπενθυμίζεται αρκετά άτομα από τον κύκλο του βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και συγκεκριμένα δέκα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ, την αμερικανική κυβέρνηση και τον κύκλο των συμβούλων και των πρόσφατων επαφών του έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό.

Εξιτήριο για τον Ντόναλντ Τραμπ - "Μην φοβάστε τον κορωνοϊό"

Μετά από τέσσερις ημέρες και αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σε θάλαμο ειδικά διαμορφωμένο για τους προέδρους των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Την είδηση έκανε γνωστή με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί του. Ωστόσο, το φως της δημοσιότητας είδε λίγο νωρίτερα η λίστα με τα άτομα από τον κύκλο του Αμερικανού Προέδρου που βρέθηκαν θετικοί.

«Θα βγω σήμερα από το νοσοκομείο, στις 6.30 (ώρα Αμερικής). Αισθάνομαι καλά. Μην φοβάστε τον Covid. Μην τον αφήνετε να εξουσιάζει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει στο Ίδρυμα Τραμπ πολύ καλά φάρμακα. Νιώθω καλύτερα από ότι 20 χρόνια πριν», αναφέρει ο Πλανητάρχης στο tweet του.

Συγκεκριμένα οι θεράποντες τόνισαν πως αν και ο Αμερικανός πρόεδρος παίρνει εξιτήριο, δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την COVID-19, ωστόσο είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

«Έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τον τελευταίο του πυρετό, τα επίπεδα οξυγόνου είναι φυσιολογικά. Παρότι δεν έχει συνέλθει εντελώς, η ομάδα κι εγώ συμφωνήσαμε πως όλες οι αξιολογήσεις μας και, κυρίως, η κλινική του εικόνα στηρίζουν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως στον πρόεδρο χορηγήθηκε συμπληρωματικό οξυγόνο τουλάχιστον μια φορά, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share