Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπρος: Εντοπίστηκε αμυντική χειροβομβίδα σε κατοικημένη περιοχή

Ήταν σε λειτουργήσιμη κατάσταση

6 Οκτωβρίου 2020 07:30
Κύπρος: Εντοπίστηκε αμυντική χειροβομβίδα σε κατοικημένη περιοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε κατοικημένη περιοχή της Λάρνακας η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση έπειτα από πληροφορία για εντοπισμό χειροβομβίδας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η χειροβομβίδα εντοπίστηκε στις 16:00 το απόγευμα Δευτέρας 5 Οκτωβρίου σε ανοικτό χώρο σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για οξειδωμένη χειροβομβίδα που ήταν σε λειτουργήσιμη κατάσταση. Στην σκηνή έσπευσαν πυροτεχνουργοί και μέλη της Αστυνομίας, οι οποίοι την κατέστρεψαν. Πριν λίγο καιρό η Αστυνομία της Κύπρου προχώρησαν σε σύλληψη μηχανόβιων οι οποίοι έφεραν ναρκωτικά σε τσάντες πλάτης.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ηχητικό μήνυμα της Αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις

Ένα νέο ηχητικό μήνυμα έχει δημιουργήσει η Αστυνομία, προκειμένου να αναχαιτίσει τις συγκεντρώσεις λόγω κορωνοϊού, δείχνοντας με τη δημοσιοποίησή του ποιο είναι το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Το εν λόγω ηχητικό ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ ένα απίθανο επεισόδιο έλαβε τόπο σε λεωφορείο για τη μάσκα.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει χαρτογράφηση για τις πλατείες της Αττικής και γνωρίζει κάθε βράδυ σε ποιες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός.

Βάσει αυτής της χαρτογράφησης, άλλη θα είναι η διαχείριση σε σημεία, όπως για παράδειγμα τα σκαλάκια στην πλατεία Συντάγματος και άλλη σε μεγάλες πλατείες που παρατηρείται συγχρωτισμός, που φτάνει ακόμη και τα 400 άτομα.

Θα αυξηθούν, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, οι περιπολίες και θα δίνεται αμέσως εικόνα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για την εικόνα που επικρατεί σε πλατείες και ανάλογα με την εικόνα αυτή, θα εφαρμόζεται και το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα ξεκινά, με συστάσεις και αμέσως μετά με την επιβολή προστίμων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share