Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ασύλληπτο σοκ: Ποια χώρα σημείωσε 2.789 θανάτους το τελευταίο 24ωρο!

Αδιανόητο!

6 Οκτωβρίου 2020 07:03
Κορωνοϊός - Ασύλληπτο σοκ: Ποια χώρα σημείωσε 2.789 θανάτους το τελευταίο 24ωρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Αδιανόητοι αριθμοί καταγράφονται πλέον και στο Μεξικό, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσημα 2.789 θάνατοι!

Πρόκειται για αριθμό – σοκ, σε επίπεδα τα οποία έχουν “πιάσει” μόνο οι ΗΠΑ. Παράλληλα υπήρξαν άλλα 28.115 κρούσματα.

Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς που έχουν ανακοινωθεί ως εδώ. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι η αλματώδης αύξηση αυτή οφείλεται εν πολλοίς στο ότι προστίθενται μολύνσεις και θύματα που είχαν σημειωθεί από τον Ιούνιο ως τώρα και δεν είχαν καταγραφεί από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας στο Μεξικό ανέρχεται πλέον σε 81.877 νεκρούς επί συνόλου 789.780 κρουσμάτων.

Οι αριθμοί πιστεύεται πως είναι ακόμα πιο υψηλοί στην πραγματικότητα, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κορωνοϊός: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 6/10

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (6/10) πολλά σχολεία της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την λίστα με τα κλειστά τμήματα τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη την χώρα. Ωστόσο, "λαιμητόμος" ήταν η απόφαση της Νίκης Κεραμέως σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία.

Στη λίστα περιλαμβάνονται τμήματα από νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η λίστα ανανεώνεται συνεχώς από το ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα του Υπουργείου.

«Βόμβα» Ζαχαράκη για τα σχολεία: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για...» (Video)

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη άφησε σήμερα σε δηλώσεις της ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία λόγω κορωνοϊού.

«Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα σχολεία που θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενη στις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Μάλιστα όπως είπε το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Τέλος, ανέφερε ότι μέχρι αύριο (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ' ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share