Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Γιαγιά 103 ετών "έδωσε" μάχη και κέρδισε τον κορωνοϊό

Η ίδια νοσηλευόταν για 11 μέρες

5 Οκτωβρίου 2020 14:36
Απίστευτο: Γιαγιά 103 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, η 103 ετών γυναίκα που "κατατρόπωσε" τον κορωνοϊό, της οποίας μόνο το όνομα δόθηκε στη δημοσιότητα, ονομάζεται Μαρία και είχε νοσηλευτεί για 11 ημέρες. Ενώ πριν λίγες μέρες είχε αναφερθεί στο Μεξικό ένα τεράστιο "κύμα" κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, αλλά παρά τα πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν πάσχει από άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία ή η υπέρταση. «Αυτό βοήθησε στο να το ξεπεράσει», ανέφερε το Ινστιτούτο.

Η γυναίκα εισήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο της Γoυαδαλαχάρα με πυρετό, δύσπνοια και καταρροή. Δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα. «Ήταν διαρκώς ευδιάθετη, είχε διαύγεια και μιλούσε στους γιατρούς. Μας προέτρεπε να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Η εξέλιξή της ήταν πολύ καλή, τα συμπτώματά της εξαφανίστηκαν», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Ντέιβιντ Σάντσες.

Η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της την Παρασκευή. Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο τη δείχνουν να χειροκροτεί τους γιατρούς της ενώ μεταφέρεται εκτός νοσοκομείου σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το Μεξικό έχει καταγράψει 757.953 κρούσματα του κορονοϊού και 78.880 θανάτους από covid-19 από τον Φεβρουάριο.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις είναι εκείνη ενός άνδρα 118 ετών από τη νοτιοανατολική πολιτεία Ταμπάσκο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 25 Ιουλίου και ιάθηκε.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 9 χώρες χωρίς κανένα κρούσμα (Video)

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και μέχρι σήμερα, περισσότερα από 35.000.000 είναι τα κρούσματα, με πάνω από ένα 1.000.000 θανάτους. Παράλληλα, μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας καθώς άλλοι δύο συνάνθρωποι μας κατέληξαν, πριν από λίγο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 412.

Υπάρχουν όμως 9 χώρες που έως σήμερα, έχουν γλιτώσει από το φονικό ιό, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο κρούσμα.

Πρόκειται για νησιωτικές χώρες και περιοχές του κόσμου, όπου, κυρίως λόγω γεωγραφίας, δεν έχουν παρουσιάσει κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Αυτές είναι τα νησιά Κιριμπάτι, τα νησιά Μάρσαλ, η Μικρονησία, το Ναούρου, το Παλάου, τα νησιά Σαμόα, τα νησιά Τόνγκα, το Τουβαλού και τα Βανουάτου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκαν μέχρι πρότινος και τα Νησιά του Σολομώνα, όμως το Σάββατο (3/10), η χώρα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ζωντανά το παγκόσμιο χάρτη με τα κρούσματα, τους θανάτους και όσους έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share