Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άνδρας εντοπίστηκε στον Όλυμπο χωρίς τις αισθήσεις του - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Μεταφέρεται στο Λιτόχωρο

5 Οκτωβρίου 2020 09:52
Άνδρας εντοπίστηκε στον Όλυμπο χωρίς τις αισθήσεις του - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Ένας άνδρας εντοπίστηκε στον Όλυμπου και συγκεκριμένα στην περιοχή Λούκι του Μύτικα όπου αναφέρεται ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες κλήση στις 5:45 το απόγευμα, μέσω του 112, ότι ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική, ενώ αυτή τη στγιμή στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 από τη 2η και 8 από την 8η ΕΜΑΚ. Το Λούκι του Μύτικα είναι ένα δύσβατο σημείο και αυτό σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν την επιχείρηση των πυροσβεστών, οι οποίοι έχουν εντοπίσει τον άνδρα και τον μεταφέρουν στο Λιτόχωρο.

Πριν λίγες μέρες κάμερα κατέγραψε άνδρες της ΕΜΑΚ στο Σταυρό Φαρσάλων να πραγματοποιούν διάσωση ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο του.

Θεσσαλονίκη: 21χρονος παρασύρθηκε από χείμαρρο - Οι συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσής του (Video)

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν ένας 21χρονος παρασύρθηκε από χείμαρρο, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να χτυπούν χθες κυρίως τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival.gr, δυο 21χρονοι οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διασχίσουν τα ορμητικά νερά. Ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, πρόλαβε να το εγκαταλείψει έγκαιρα, καταφέρνοντας στη συνέχεια να βρει από το νερό. Αντίθετα, συνοδηγός δεν κατάφερε να βγει από το νερό. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κρατηθεί από ένα δέντρο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Η ομάδα των πυροσβεστών που μετέβη στο σημείο εντόπισε τον 21χρονο και ξεκίνησε προσπάθειες για να τον προσεγγίσει. «Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν σε βγάλουμε», του είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης. Στο βίντεο της αγωνιώδους διάσωσης ακούγονται να φωνάζουν στον 21χρονο «μη φοβάσαι σε βλέπουμε».

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περίπου μία ώρα, με τους πυροσβέστες τελικά να καταφέρνουν να βγάλουν τον 21χρονο από τον χείμαρρο, ο οποίος ήταν καλά στη υγεία του. Τους δύο νεαρούς παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share