Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Lidl χαμός: Τι νέο ανοίγει και προκαλεί πανικό στην αγορά; Πώς χτυπάει Σκλαβενίτη; Κίνηση ματ

Απίθανη είδηση!

5 Οκτωβρίου 2020 06:57
Lidl χαμός: Τι νέο ανοίγει και προκαλεί πανικό στην αγορά; Πώς χτυπάει Σκλαβενίτη; Κίνηση ματ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποια είναι η κίνηση ματ που έκαναν τα super market Lidl; Γιατί προκαλούν... "πανικό" στην αγορά; Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει τα πάντα, όπως έκανε και χθες με τα τρόφιμα που αποσύρουν.

Συγκεκριμένα, νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019- Φεβρουάριος 2020) η αλυσίδα Lidl. Η οποία φέτος επενδύει 85-100 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την τελευταία 20ετία, όσα και τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ.

Απώτερος στόχος της γερμανικής αλυσίδας Lidl είναι να αποκτήσει δίκτυο 300 καταστημάτων στην Ελλάδα, από 221 που διαθέτει σήμερα και 5 logistic centres. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης, δρομολογεί τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων Lidl σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών της αλυσίδας στην Ελλάδα, προγραμματίζει τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στην επόμενη οικονομική χρήση, ενώ ο στόχος είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της με 250 νέους κωδικούς, εκ των οποίων το 50% θα είναι ελληνικής παραγωγής και το 30% προϊόντα ψυγείου.

Όπως ανέφερε πάλι ο ίδιος, σήμερα η αλυσίδα συνεργάζεται με 2.893 Έλληνες προμηθευτές τα προϊόντα των οποίων αριθμούν 2.300, απασχολεί 5.466 εργαζόμενους και ο στόχος είναι έως το 2020 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 6.000 ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ υπολογίζεται στα 670 εκατ. ευρώ το 2017.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις, και αν υπάρχουν για την αλυσίδα, από την επαναδραστηριοποίηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τη Σκλαβενίτης, ο κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης σημείωσε πως ο αντίκτυπος ήταν μικρότερο του αναμενόμενου.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως η αλυσίδα κινείται ανοδικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιας αλυσίδας αναφέροντας πως η αλυσίδα εστιάζει στην οργανική της ανάπτυξη.

Lidl: "Αν ψωνίσετε 25 ευρώ τότε θα...": Ουρές χιλιομέτρων από πελάτες

Πριν λίγους μήνες η Lidl Ελλάς είχε διοργανώσει έναν νέο διαγωνισμό «Ήρθες Lidl Έφυγες Ταξίδι», στο πλαίσιο του οποίου 20 τυχεροί κέρδισαν από ένα ταξίδι αξίας 5.000€ το καθένα!

Για κάθε αγορά προϊόντων αξίας 25€ οι πελάτες έπαιρναν από το ταμείο ένα δελτίο συμμετοχής, όπου αναγράφεται ένας 9ψήφιος κωδικός, τον οποίο μπορούν να ελέγχουν στην ιστοσελίδα www.lidl-hellas.gr/20trips για να διαπιστώσουν εάν το δελτίο είναι τυχερό.

Οι 20 τυχεροί είχαν δυνατότητα να επιλέξουν από τα προεπιλεγμένα πακέτα δύο ατόμων ή να δημιουργούσαν το δικό τους, με αριθμό ατόμων της επιλογής τους, σε συνεννόηση με το συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο και μέχρι του ποσού των 5.000€.

Η Lidl Ελλάς προχωρά συνεχώς σε ενέργειες που έχουν στόχο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη της στους καταναλωτές, οι οποίοι την εμπιστεύονται καθημερινά για τις αγορές τους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα Lidl αναμένεται μόλις εξαλείψει ο εφιάλτης του κορωνοϊού να επιστρέψουν με ανάλογες προσφορές!

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share