Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Λουκέτο" στα δικαστήρια της Κοζάνης: Ένα κρούσμα κορωνοϊού

Πόσες ημέρες θα παραμείνουν κλειστά;

4 Οκτωβρίου 2020 21:05

Εξαιτίας της εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού θα παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια της Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη 5-6 Οκτωβρίου 2020. Ωστόσο, κρούσμα εντοπίστηκε και λίγο νωρίτερα σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Τρικάλων.

Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ενώ επίσης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όπως η Εισαγγελία Εφετών, το Εφετείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Κοζάνης, το Ειρηνοδικείο Εορδαίας και το Πταισματοδικείο Κοζάνης.

Κορωνοϊός: 229 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σε 229 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (04/10) ο ΕΟΔΥ. Ενώ, συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα στις φυλακές Τρικάλων καθώς θετικός βρέθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 229, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 19.842 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 55.8% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 409 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 82 (69.5% άνδρες)

Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Σε νοσοκομεία μεταφέρονται 4 ακόμη ηλικιωμένοι

Ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test κορωνοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει και στα Γιάννενα καθώς θετικός βρέθηκε ένας άντρας που εργάζεται σε δύο γηροκομεία.

Σημειώνεται πως το Σάββατο (03/10) δεν είχαν βγει θετικά τεστ από το γηροκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο.

Κατά τη μεταφορά τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, απολύμαναν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων από τον ΕΟΔΥ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share