Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Δυσκολίες με την αναπνοή του

3 Οκτωβρίου 2020 19:41
Ντόναλντ Τραμπ: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφού έγινε χθες ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε μιλώντας στο CNNi, ένας εκ των συμβούλων του. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Αμερικανός πρόεδρος, φέρεται να είναι αρκετά κουρασμένος, καταπονημένος, ενώ έχει και δυσκολίες με την αναπνοή του. Ωστόσο, ένα κοκτέιλ φαρμάκων φέρεται να λαμβάνει το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό είναι σοβαρό», διαψεύδοντας στην ουσία τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι στιγμής και έκαναν λόγο για ήπια συμπτώματα. Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε στο CNNi, έχει κρατήσει την ανωνυμία του.

Παράλληλα, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιο είναι το πρόσωπο που κόλλησε Covid-19 στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο τελευταίος συναντούσε χιλιάδες ανθρώπους κατά τις προεκλογικές του περιοδείες. Σημειώνεται ότι ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του προέδρου.

Την ίδια ώρα ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ, δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν υποστηρίζεται από συσκευή οξυγόνου και ότι είναι απύρετος το τελευταίο 24ωρο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «πολύ καλά» και δήλωσε «εξαιρετικά χαρούμενος» με την κατάσταση του προέδρου και τα συμπτώματά του που «βελτιώνονται». Ο Τραμπ έχει λάβει θεραπεία με αντισώματα και βρίσκεται σε θεραπεία πέντε ημερών του remdesivir.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες δίνουν και παίρνουν τα σενάρια αναβολής των εκλογών, την ίδια στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις βγάζουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν.

Τραμπ: «Πάω καλά, νομίζω»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter αργά χθες (τοπική ώρα) μετά την εισαγωγή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού διαγνώστηκε με COVID-19, ότι πιστεύει πως τα πάει καλά.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share