Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Νίκος Στωϊκίδης

Ανείπωτη θλίψη!

3 Οκτωβρίου 2020 12:09
Πέθανε ο Νίκος Στωϊκίδης

Πέθανε ο αστρονομικός ερευνητής και ιδρυτής του Αστεροσκοπείου της Λάρισας Νίκος Στωϊκίδης και με την είδηση του θανάτου του, επικρατεί θρήνος. Ωστόσο, θρήνος επικρατεί και με την τραγική είδηση του θανάτου του Χρήστου Ρέμου.

Ο Νίκος Στωικίδης συνέδεσε τη ζωή του με την αστρονομία στη Λάρισα, αφού το πάθος του για την παρατηρησιακή αστρονομία και τη διάδοσή της ήταν αστείρευτο και υπηρέτησε το χώρο αυτό για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, επισημαίνει τα εξής: «Στον Νίκο Στωϊκίδη οφείλεται η ίδρυση και λειτουργία του Αστεροσκοπείου της Λάρισας. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αστρονομία και την παρατήρηση. Αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς φίλους της αστρονομίας στην Λάρισα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εκφράζω στους οικείους τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Πηγή: thessalianews.gr

Πέθανε ο Νίκος Κορδέλας

Στην θλίψη βυθίστηκαν τα Τρίκαλα, καθώς πέθανε ξαφνικά και σε μικρή ηλικία ο Νίκος Κορδέλας. Επίσης, από τη ζωή «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών ο Σπύρος Κουτσούκος, μετά από διήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο 32χρονος Νίκος ήταν ιδιοκτήτης καφέ-τυροπιτάδικου επί της Όθωνος, δίπλα από το πρακτορείο του ΚΤΕΛ πιθανότατα υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και πάντα χαμογελαστός. Ο Θεός να τον αναπαύει.

Πέθανε ο Σάββας Λώλος

Γεννημένος στην εξορία, κοντά στο Ερζερούμ, ο Σάββας Λώλος, από την Πράσαρη της Κερασούντας, ο τελευταίος εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς από όσους εγκαταστάθηκαν στην Ήπειρο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 χρόνων. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από την ζωή γνωστή τραγουδίστρια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ», Στέλλα Χαϊτίδου, αποχαιρέτησε τον μπάρμπα Σάββα με μία ανάρτηση-κατάθεση ψυχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μπαρμπα Σάββας μας… Ο τελευταίος επιζών από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς στην περιοχή μας. Αγαπητέ μας Μπαρμπα Σάββα σήμερα κλείνεις με τον κύκλο της ζωής σου την ιστορία των προσφύγων της πρώτης γενιάς. Παίρνεις μαζί σου τον πόνο και το δάκρυ των χιλιάδων ξεριζωμένων και σφαγιασθέντων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Από σήμερα θα είσαι μαζί τους. Στη μορφή σου βλέπαμε την "Πατρίδα". Μέσα από τις διηγήσεις σου ταξιδέψαμε στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι παππούδες μας. Η Πράσαρη της Κερασούντας το χωριό σου. Το σπίτι σου πίσω από την εκκλησία της Παναγίας. Η Ν. Σαμψούντα Πρέβεζας το νέο χωριό σου. Θα μας λείψει η καλοσυνάτη σου αγκαλιά, το γλυκό χαμόγελό σου... Καλό σου ταξίδι… "Αητέντς επαραπέτανεν Ψηλά ς σα επουράνια... "».

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μπαρμπα –Σάββας μας… Ο τελευταίος επιζών από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς στην περιοχή...

Posted by ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΪΤΙΔΟΥ on Tuesday, September 29, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share