Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο ΚΑΤ: Θετικός στον κορωνοϊό τραυματιοφορέας

Σε καραντίνα 11 άτομα προσωπικό

3 Οκτωβρίου 2020 10:54
Συναγερμός στο ΚΑΤ: Θετικός στον κορωνοϊό τραυματιοφορέας

Θετικός στον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε χθες, Παρασκευή 02/10 τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Άμεσα ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και ξεκίνησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β' ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Λήφθηκαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων).

Θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης. Εκτός από το ΚΑΤ, δείτε εδώ τι συμβαίνει στη Σκύδρα.

«Θα αυξηθούν τα κρούσματα από…» - Έκρουσε τον κώδωνα για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με τον καθηγητή να αναφέρεται στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων, θεωρώντας πως σύντομα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το σενάριο της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, φαίνεται να έχει ανασταλεί προς το παρόν στην Ελλάδα, αλλά όπως εξήγησε διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα όσο οι άνθρωποι επιστρέφουν σε κλειστούς χώρους κάτι που θα συμβεί και στη χώρα μας από τα τέλη του Οκτώβρη.

Όπως είπε ο καθηγητής, στην Ελλάδα αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Συγκεκριμένα είπε ότι προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 70 και τώρα είναι πάνω από 80.

Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι εξακολουθεί να παραμένει μία επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή όσον αφορά τον κορωνοϊό, καθώς και από τα σημερινά κρούσματα, τα 207 καταγράφονται εκεί.

Όπως επισήμανε, υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπερμετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share