Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Ελεύθερος χωρίς όρους ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

«Μαραθώνια» η απολογία του

2 Οκτωβρίου 2020 17:08
Τραγωδία στο Μάτι: Ελεύθερος χωρίς όρους ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν όροι τέθηκε από τον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, μετά την απολογία του για την τραγωδία στο Μάτι.

Στην μαραθώνια απολογία του ο κ. Μπουρνούς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που του αποδίδονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, ενώ εξελίξεις υπήρξαν και με την περίπτωση του Ηλία Ψινάκη.

«Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και επεσήμανε ότι στόχος είναι «μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας». «Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό» τόνισε ο κ. Μπουρνούς ενώ ο συνήγορος του Θρασύβουλος Κονταξής συμπλήρωσε «αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ο κ. Μπουρνούς είναι ένας από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Την περασμένη Τετάρτη, μετά από τετράωρη απολογία, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share