Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα

2 Οκτωβρίου 2020 14:56
Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊός στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες πήγαιναν σε σχολείο που έχει κλείσει λόγω πολλών κρουσμάτων. Βρίσκονται σε καραντίνα και παρακολουθούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης σύμφωνα πάντα με πρώτες πληροφορίες τα τρία κρούσματα είναι δύο παιδιά και μία εργαζόμενη. Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε σπίτι του Ιδρύματος στο Μοσχάτο. Ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως θέλει να προειδοποιήσει τους κατοίκους του Μοσχάτου, καθώς τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ενώ πριν λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε και μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στη Σκύδρα όπου και μπαίνει "λουκέτο" σε κονσερβοποιία.

Περισσότερα σε λίγο ...

Κρούσμα κορωνοϊού στο Βυζαντινό Μουσείο

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα θετικός στον ιό βρέθηκε υπάλληλος του μουσείου.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Πολιτισμού σημείωσε ότι «έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του ΥΠΠΟΑ υπό τον υπηρεσιακό γραμματέα. Ακολουθούνται πλήρως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ». Ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Περισσότερα σε λίγο...

Σαρηγιάννης: «Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα ημερησίως»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σε εμφάνιση του στον MEGA επανέλαβε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού όπου και σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι «σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

«Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ μέσο όρο κάθε μέρα» πρόσθεσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας πως αν υπάρχει συνδυασμός του Covid19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα ημερησίως μπορούν να φτάσουν στις 2.000 κάθε ημέρα.

«Το θέμα είναι το είδος των μέτρων που λαμβάνουμε και το αν τα τηρούμε» πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας πως το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο είναι η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους. Ενώ παράλληλα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αττική επεκτείνεται η τηλεργασία για να αποφύγουν χειρότερες καταστάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share