Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: "Λουκέτο" στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου

Για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό

2 Οκτωβρίου 2020 11:22
Κορωνοϊός:

Από σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες κλείνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου με εντολή του ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό μέλους του διδακτικού προσωπικού θετικού στον κορωνοϊό. Με εντολή του ΕΟΔΥ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα ο Δήμος Φυλής - και ειδικότερα η Κοινωνική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, συστήνει ψυχραιμία και συμμόρφωση στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας ότι, για ακόμα μια φορά, οι δημότες του Δήμου Φυλής θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Με ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου Κώστας Τέγος ενημέρωσε, το βράδυ της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου 2020, με ηλεκτρονικό μήνυμα το Σύλλογο Γονέων αλλά και καθέναν από τους γονείς.

Η ανακοίνωση του Διευθυντή του σχολείου

«Σας ενημερώνουμε ότι πληροφορηθήκαμε σήμερα το απόγευμα, 1η Οκτωβρίου 2020, ότι έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής η οποία σε συνεννόηση με το ΕΟΔΥ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του σχολείου για δεκατέσσερις (14) ημέρες από Παρασκευή 2-10-2020 έως και 15-10-2020 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέιλ του Διευθυντή του σχολείου, Κώστα Τέγου στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και μεμονωμένα στους γονείς.

Οι μαθητές πρέπει να μείνουν σπίτι και να παρακολουθούνται από τους γονείς τους, στην περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, προειδοποιεί ο διευθυντής από κοινού με τη δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πριν από λίγες μέρες η Κεραμέως ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία πήρε για να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες από τις καταλήψεις.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η λίστα με τα 152 κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα (Video)

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας αριθμεί σήμερα 152 σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού, στην πλειοψηφία τους συγκεκριμένα τμήματα και όχι ολόκληρες σχολικές μονάδες. Τα περισσότερα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι μονάδες που έχουν βάλει εξ ολοκλήρου λουκέτο είναι: 8ο Λύκειο Αμαρουσίου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Μαρούσι - Γερμανική Σχολή Αθηνών, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων, 8 Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω-Οδυσσέας Ελύτης, Ιδιωτικό Δημοτικό Τρίκαλα-Φ. ΣΑΚΚΑ και ΣΙΑ ΟΕ, 5Ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων και 10ο Νηπιαγωγείο Άγιοι Ανάργυροι. Ενώ, συναγερμός σήμανε και στη Βουλιαγμένη καθώς θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε εκπαιδευτικός Γυμνασίου.

Δείτε τη λίστα με τα 152 κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα λόγω κρουσμάτων ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share