Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπρος: "Τσάκωσαν" στα πράσα μηχανόβιους με ναρκωτικά - Επίθεση σε αστυνομικό

Δύο άτομα βρίσκονται υπό κράτηση

2 Οκτωβρίου 2020 08:43
Κύπρος:

Μεγάλο περιστατικό σημειώθηκε μέσα από επιχείρηση της αστυνομίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην κατάσχεση έξι κιλών κάνναβης και στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 34 και 35 ετών, μετά από πληροφορία και συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Τους 34χρονο και 35χρονο εντόπισαν τα μέλη της ΥΚΑΝ, γύρω στις 4:30 χθες το απόγευμα, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας, στην περιοχή της Κοφίνου, όπου οι δύο ύποπτοι κινούνταν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής. Οι δύο τους ανακόπηκαν από τα μέλη της ΥΚΑΝ, που στη συνέχεια εντόπισαν στην κατοχή τους, πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους έξι κιλών.

Συγκεκριμένα σε τσάντα ώμου που κατείχε ο 34χρονος εντοπίστηκαν τρία κιλά κάνναβης, ενώ άλλα τρία κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε τσάντα ώμου που κατείχε ο 35χρονος.

Κατά την ανακοπή των δύο υπόπτων, ο 34χρονος προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και στη συνέχεια πεζός, ενώ επίσης επιτέθηκε εναντίον μέλους της Αστυνομίας. Το μέλος της Αστυνομίας υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές στο σώμα. Αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, έλαβε εξιτήριο.

Οι 34χρονος και 35χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καθώς και υπόθεση τροχαίων παραβάσεων.

Εναντίον του 34χρονου διερευνώνται επίσης τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον Αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και της αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη.

Τις εξετάσεις συνεχίζει η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας).

ΟΗΕ: Δέχεται "επίθεση" από τον κορωνοϊό στην Κύπρο

Από ότι φαίνεται ο ΟΗΕ δέχεται ένα χτύπημα και αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας ειρηνευτής από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και έχει απομονωθεί άμεσα, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ.

«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένας από τους ειρηνευτές μας από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. Ο ασθενής ήταν ασυμπτωματικός και απομονώθηκε αμέσως αφότου βρέθηκε θετικός. Το άτομο παρακολουθείται στενά από ιατρικό προσωπικό και η αποστολή έχει ολοκληρώσει μια εύρωστη διαδικασία ιχνηλάτησης για πρόληψη περαιτέρω μετάδοσης», σημειώνει σε δήλωσή του ο Αλίμ Σιντίκ.

Προσθέτει ότι «η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά με τις Αρχές για να διασφαλίσει αυστηρή συμμόρφωση με όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για πρόληψη και μείωση του κινδύνου από τον COVID-19».

Τα μέτρα για τον μετριασμό της εξάπλωσης της νόσου

Ο Αλίμ Σιντίκ σημειώνει ότι όλο το νέο προσωπικό περνά από 28 ημέρες καραντίνα, δηλαδή 14 ημέρες πριν την αναχώρηση και άλλες 14 ημέρες αμέσως μετά την άφιξη στην Κύπρο, προτού αναλάβει τα καθήκοντά του στην αποστολή.

Τα μέτρα για μετριασμό της εξάπλωσης της νόσου περιλαμβάνουν καραντίνα πριν την αναχώρηση και μετά την άφιξη, πρόσβαση σε υλικό προσωπικής προστασίας, και συνεχή αναθεώρηση των ιατρικών δυνατοτήτων και προμηθειών, επισημαίνει.

Από τον Μάρτιο του 2020, συνολικά πέντε ειρηνευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχουν βρεθεί θετικοί, τέσσερις από τους οποίους έχουν αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Προσθέτει ότι προτεραιότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι να διασφαλίσει ότι όλο το ένστολο προσωπικό είναι ελεύθερο από COVID, σε ευθυγράμμιση με τους ελέγχους και τις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και οι κυπριακές Αρχές.

Πριν λίγες μέρες στην Κύπρο ανακοινώθηκαν και τα μέτρα κατά της πανδημίας για γάμους και βαφτίσεις

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share