Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

«Μας ζήτησαν να υπογράψουμε χαρτί που έλεγε ότι…» - Σοκ από την καταγγελία για το γηροκομείο των Πατησίων

Τρομερά όσα αναφέρει

1 Οκτωβρίου 2020 21:02
«Μας ζήτησαν να υπογράψουμε χαρτί που έλεγε ότι…» - Σοκ από την καταγγελία για το γηροκομείο των Πατησίων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί η καταγγελία για το γηροκομείο των Πατησίων, όπου βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, στην οποία κόρη ηλικιωμένης αναφέρει πως της έστειλαν χαρτί για να υπογράψει που έλεγε ότι σε περίπτωση COVID-19 και αν προκύψει κρούσμα, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε»,, εξήγησε η γυναίκα στο MEGA.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η ίδια.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share