Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ιστορική ανακοίνωση από ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία

Τι ανέφεραν;

1 Οκτωβρίου 2020 16:47
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ιστορική ανακοίνωση από ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας συνεχίζεται, με τις ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία να προχωρούν, όμως, σε μια ιστορική κίνηση, εκδίδοντας κοινό ανακοινωθέν για όσα συμβαίνουν.

Συγκεκριμένα, οι Πρόεδροι των τριών χωρών καταδικάζουν την ένοπλη αντιπαράθεση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και καλούν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου άνευ όρων, αν και ο πρωθυπουργός της δεύτερης προχώρησε σε ανατριχιαστικές... πολεμικές δηλώσεις.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν που έδωσε στην δημοσιότητα η γαλλική προεδρία αναφέρεται: «Εμείς, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, εκπροσωπώντας και όλα τα μέλη της ομάδας του Μινσκ, καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας στην γραμμή επαφής στο Καραμπάχ.

Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Κάνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Καλούμε επίσης τις δύο πλευρές, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να προσέλθουν χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι του διαλόγου, καλή τη πίστη και άνευ όρων».

Απίστευτο: Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν "Η Ελλάδα ποτέ..."

Τον Μάρτιο του 2018, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, όπου εκτός από τις συναντήσεις του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, συναντήθηκε και με Αρμένιους στρατιωτικούς, απόφοιτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όπου και έγινε κάτι απίστευτο.

Το τραγούδι έκπληξη για την Ελλάδα

Στη διάρκεια επίσημου γεύματος που είχε παρατεθεί προς τιμήν του Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Πάνο Καμμένο περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια, τραγούδησαν το γνωστό εμβατήριο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» στα ελληνικά, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να βιντεοσκοπεί τη σκηνή.

Από την Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων έχουν αποφοιτήσει 106 Αρμένιοι Αξιωματικοί την περίοδο 1970-2019. Οι Αρμένιοι μαθητές της ΣΣΕ είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι, καθώς η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν σβήνει ακόμα και όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share