Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: "Στο χέρι της Τουρκίας είναι να διαλέξει τη συνεργασία με ΕΕ ή επιπτώσεις για την συμπεριφοράς της"

Τι είπε στη συνάντηση του με τον Σαρς Μισέλ

1 Οκτωβρίου 2020 15:58
Μητσοτάκης:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρς Μισέλ, αμέσως μετά την άφιξη του στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μία Σύνοδο που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ, συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

Παράλληλα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν μία ανάσα πριν ξεκινήσουν πόλεμο.

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Όλοι έχουμε ευθύνη»

Αυστηρό μήνυμα στους Υπουργούς του έστειλε στο τελευταίο Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις ευθύνες, που άπαντες έχουν στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, του οποίου ο γιος προ ημερών ορκίστηκε, επεσήμανε πως η κυβέρνηση συνιστά «συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους υπουργούς ότι «η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε».

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό,οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα. Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις», τόνισε σε αυστηρό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share