Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρό 12χρονο κορίτσι από ψείρες!

Δίωξη στους γονείς

1 Οκτωβρίου 2020 13:27
Νεκρό 12χρονο κορίτσι από ψείρες!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα κοριτσάκι 12 ετών άφησε αιφνιδίως την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, για το θάνατό της διώκονται ποινικά οι γονείς καθώς άφησαν το παιδί με ψείρες για περισσότερο από 3 χρόνια.

Την Δευτέρα έγινε γνωστό πως οι δύο γονείς της είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, καθώς τοπικό δικαστήριο έκρινε πριν λίγες μέρες ότι υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η New York Post.

Ερευνητές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η μικρή Κέιτλιν ζούσε με εκτεταμένο πόνο για μήνες, ενώ γείτονες κατέθεσαν ότι δεν είχαν δει τη 12χρονη εδώ και ένα μήνα. Οι αρχές εκτιμούν πως το παιδί υπέφερε εδώ και μήνες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί πέθανε από καρδιακή ανακοπή και αναιμία.

Γιατρός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το άτυχο κορίτσι, τη στιγμή του θανάτου του, είχε «την πιο σοβαρή» προσβολή από ψείρες που έχει δει ποτέ του. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα με τις ψείρες, το οποίο πιθανότατα είχε διάρκεια τουλάχιστον 3 έτη, μείωσε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα της, οδήγησε σε αναιμία. Ως αποτέλεσμα της αναιμίας επήλθε η καρδιακή ανεπάρκεια.

Η μητέρα της υποστήριξε στις αρχές ότι η 12χρονη δεν είχε κάνει μπάνιο για τουλάχιστον μιάμιση εβδομάδα πριν τον θάνατό της. Παράλληλα, μαρτυρίες που συγκλονίζουν ακούγονται αυτές τις μέρες στο πλαίσιο έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του ορφανοτροφείου «Shirley Oaks». Σύμφωνα με αυτές παιδιά ακόμη και από την ηλικία των τριών ετών έπεσαν θύμα ασέλγειας, ενώ ένα κορίτσι βιάστηκε «500 φορές», μεταδίδει το BBC.

Το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, τον περασμένο μήνα, στο σπίτι της οικογένειας. Η μητέρα κάλεσε τις αρχές αναφέροντας ότι η κόρη της δεν ανταποκρινόταν. Η προκαταρκτική αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή με δευτερεύουσα αιτία την σοβαρή αναιμία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων WMAZ-TV. Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι τον Αύγουστο, βρήκαν παράσιτα σε όλο το στρώμα, στα παιχνίδια και στα έπιπλα στο δωμάτιο της μικρής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γονείς είχαν αποφασίσει να την δώσουν για υιοθεσία μόλις γεννήθηκε, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη. Το σπίτι όπου ζούσε η μικρή μαζί με τα δύο αδέλφια της ήταν σε άθλια κατάσταση με περιττώματα και σκουπίδια παντού. Κοινωνική λειτουργός είχε αφαιρέσει την επιμέλεια της 12χρονης το 2018. Λίγες μέρες αργότερα οι γονείς της κατάφεραν να αναιρέσουν την απόφαση… Τα δύο μικρότερα αδέρφια απομακρύνθηκαν από το σπίτι της οικογένειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share