Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο - Xημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή

Ένταση και μολότοφ

1 Οκτωβρίου 2020 12:52
Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο - Xημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμός επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με άγρια επεισόδια να γίνονται στο μαθητικό συλλαλητήριο και να πέφτουν χημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή. Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν χθες και έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας! Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μαθητικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ενώ, στη σύλληψη τριών ατόμων αλλά και σε έρευνες σε σπίτια στην Αττική προχώρησε πριν από λίγο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Mαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης και η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Αττικής και εκπαιδευτικοί. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share