Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διάσημη Ρωσίδα αθλήτρια έγινε... έξαλλη με αεροπορική

Απαιτούσαν να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!

1 Οκτωβρίου 2020 13:54
Διάσημη Ρωσίδα αθλήτρια έγινε... έξαλλη με αεροπορική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξαλλη είναι η διάσημη Ρωσίδα αθλήτρια Άνα Τουράγιεβα με αεροπορική εταιρεία, που επί ώρα αρνιόταν να την αφήσει να επιβιβαστεί σε πτήση αν δεν αποδείκνυε πρώτα ότι είναι... γυναίκα.

Η 42χρονη Τουράγιεβα περιέγραψε την φρικιαστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε από υπαλλήλους της εταιρείας Utair, οι οποίοι τη σφυροκόπησαν με αδιάκριτες ερωτήσεις μπροστά στους υπόλοιπους επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στον αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Τουράγιεβα είναι κάτοχος πολλών ρεκόρ στο άθλημα του powerlifting (δυναμικό τρίαθλο) και έχει κερδίσει δεκάδες μετάλλια σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η περιπέτεια της 42χρονης

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή της στο Instagram η αθλήτρια με το ξυρισμένο κεφάλι, το προσωπικό ασφαλείας της ρωσικής αεροπορικής επιχείρησε να την εμποδίσει να ταξιδέψει από την Αγία Πετρούπολη στο Κράσνονταρ (όπου διαμένει) με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα, επειδή ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν άνδρας και ότι τα χαρτιά της (που την ανέφεραν ως γυναίκα) ήταν ψεύτικα.

«Στο σημείο ελέγχου του αεροδρομίου αρνήθηκαν να με αφήσουν να περάσω, λέγοντας ότι στο διαβατήριό μου γράφει ότι είμαι γυναίκα... Ήταν ταπεινωτικό. Με επέπληξαν σαν να ήμουν παιδί μπροστά στα άτομα που περίμεναν στην ουρά... Μου έκαναν αδιάκριτες ερωτήσεις.

Ήθελαν να μάθουν τι ρόλο παίζω στη ζωή μου και στο κρεβάτι», γράφει στην ανάρτησή της η 42χρονη, που σύμφωνα με το βρετανική εφημερίδα εργάζεται σήμερα ως προπονήτρια powerlifting. H Τουράγιεβα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και προσπάθησε ήρεμα να εξηγήσει την κατάσταση στους υπαλλήλους της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι αισθανόταν τελείως αβοήθητη και εκτεθειμένη λόγω του δημόσιου εξευτελισμού.

Η συγγνώμη της εταιρείας στην Τουράγιεβα

Τελικά της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Όταν όμως έφτασε στη Μόσχα και έφτασε ξανά η ώρα της επιβίβασης για το δεύτερο σκέλος της πτήσης, τα πράγματα χειροτέρεψαν! «Δυστυχώς η περιπέτειά μου δεν τελείωσε εκεί. Αφού προσγειώθηκα στη Μόσχα, αντιμετώπισα ακόμη μία απαίσια κατάσταση, όπου μου φέρθηκαν με επιθετικότητα», γράφει στο post της η Ρωσία σύμφωνα με το RT.

«Ήταν στ' αλήθεια τρομακτικό. Ένιωσαν σαν εγκληματίας ή κάτι χειρότερο. Δεν είχαν ίχνος σεβασμού ούτε διακριτικότητας απέναντί μου», συμπληρώνει, ξεσπώντας κατά την εταιρείας: «Σας λέω ένα πράγμα: Δεν κόπιασα τόσο σκληρά στα νιάτα μου κερδίζοντας παγκόσμια πρωταθλήματα με αίμα και ιδρώτα τιμώντας τη χώρα μου, για να μου φέρεστε σήμερα έτσι εσείς!».

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, η Utair έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη στην αθλήτρια μετά τον σάλο που προκλήθηκε, και δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που πρέπει. H Άνα Τουραγιεβα, που αποκάλυψε δημόσια πριν από χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλη, έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στον χώρο του powerlifting.

Η γυμναστική της άλλαξε την ζωή

Παραδόξως, ήταν ιδιαίτερα ασθενική και ως κορίτσι, και μέχρι τα 15 της έπαιρνε απαλλαγή από το μάθημα της γυμναστικής λόγω της αδύναμης υγείας της. Όταν όμως άρχισε να γυμνάζεται συστηματικά, όλα άλλαξαν στη ζωή της.

Αναφορικά με την εμφάνισή της έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Έτσι βλέπω τον εαυτό και δεν πρόκειται να αλλάξω για να γίνω κάποια άλλη. Μου αρέσουν τα ψώνια, τα κομμωτήρια, το μανικιούρ και το μακιγιάζ... Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν, αυτό είναι το στυλ, μου αυτή είναι η ζωή μου». Μιας και αναφερθήκαμε σε περιστατικό, δείτε εδώ τι είχε γίνει σε πτήση από Αθήνα για Ηράκλειο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share