Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Άγιος Παντελεήμονας: Τα περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο για τον κορωνοϊό μετά τα 32 κρούσματα

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες

1 Οκτωβρίου 2020 11:14
Άγιος Παντελεήμονας: Τα περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο για τον κορωνοϊό μετά τα 32 κρούσματα

Από χθες το βράδυ, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα στο οποίο βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια.

Παράλληλα αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ασθενής "0" από τα κρούσματα του γηροκομείου.

Κορωνοϊός: Ολόκληρη οικογένεια θετική στον φονικό ιό - Η «απίστευτη» αντίδραση της πολυκατοικίας (Video)

Σε μια ολόκληρη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας έχει φωλιάσει ο φόβος, καθώς νόσησε με κορωνοϊό μία ολόκληρη οικογένεια: ο πατέρας, η μητέρα και το έξι μηνών παιδάκι τους. Παράλληλα, σοκάρει η μαρτυρία 47χρονης με κορωνοϊό.

Ο διαχειριστής πήρε τα μέτρα του, ενώ ο ένοικος που νοσεί μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα. Όπως ανέφερε ο πατέρας και οι τρεις εμφάνισαν συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα. Πήγαν στο νοσοκομείο, όπου τους είπαν ότι έχουν κορωνοϊό. Πλέον και τα τρία μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Η «απίστευτη» αντίδραση της πολυκατοικίας

Ο ένοικος μόλις έμαθε ότι όλη η οικογένειά του νοσεί ειδοποίησε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Εκείνος με τη σειρά του θυροκόλλησε τόσο στην πόρτα της εισόδου, όσο και στον πίνακα ανακοινώσεων σημείωμα στο οποίο αναγράφει ότι «όλοι οι ένοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν όσο τον δυνατόν λιγότερο το ασανσέρ και απαραιτήτως με γάντια και μάσκα».

Όσοι μένουν στον ίδιο όροφο με την οικογένεια που νοσεί, προχώρησαν σε πρόσθετα μέτρα προστασίας: τοποθέτησαν πετσέτες στις πόρτες τους, κλείνοντας κάθε χαραμάδα στο τελείωμά τους «ξορκίζοντας» τον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share