Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πακέτο 1,3 τρις δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας - Η πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ

Κάποιοι θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση

1 Οκτωβρίου 2020 09:32
ΗΠΑ: Πακέτο 1,3 τρις δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας - Η πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ

Στο Κογκρέσο κατέληξε μία πρόταση από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όπου πρότεινε να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ειδικά για τον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας Μαρκ Μέντοους σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρις δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση.

«Γενναιόδωρη η νέα πρόταση του Λευκού Οίκου»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Μέντοους χαρακτήρισε γενναιόδωρη τη νέα πρόταση του Λευκού Οίκου και ότι το ποσό των 2 τρισεκατομμυρίων που εισηγείται η αντιπολίτευση είναι υπερβολικό.

Εάν το ποσό «αρχίζει με 2, θα έχουμε αληθινό πρόβλημα», είπε ο Μέντοους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μινεσότα, διεκδικούμενη πολιτεία καίριας σημασίας όπου ο πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών και είπε επίσης ότι θέλει το πρόγραμμα στήριξης να ανέλθει περί το 1,5 δις δολάρια.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέϊτ ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάϊντεν όπου ειπώθηκαν πολλά στο τραπέζι.

Θρίλερ στο Λευκό Οίκο: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λευκό Οίκο καθώς κάποιος φαίνεται να μισεί θανάσιμο τον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο που προσπάθησε να τον δολοφονήσει με... δέμα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Σύμφωνα με το CNN, ένα πακέτο που περιείχε το δηλητήριο Ricin και είχε ως παραλήπτη τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εντοπίστηκε από τις Αρχές όπως αποκάλυψαν δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Ήδη δύο αναλύσεις, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιβεβαιώσει την ιδιαίτερα τοξική ουσία. Και μπορεί όλα τα δέματα και επιστολές που αποστέλλονται στον Λευκό Οίκο να ελέγχονται σε ειδικές εγκαταστάσεις πριν καν φτάσουν στην Ουάσινγκτον αλλά όπως έχουν δείξει και άλλες παρόμοιες απόπειρες μπορεί και να περάσει ένα τέτοιου είδους δέμα/φάκελος(σ.σ. πάντα υπάρχουν δυστυχώς και κενά ασφαλείας).

Οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για το ποιος ήταν ο αποστολέας που θέλει να σκοτώσει τον πρόεδρο και έχει πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες.

Το FBI και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν το θέμα και κυρίως την ταυτότητα του αποστολέα.

Το Ricin είναι μια πολύ τοξική ένωση και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης, σβόλων, ομίχλης ή οξέος. Σε περίπτωση κατάποσης, προκαλεί ναυτία, έμετο και εσωτερική αιμορραγία του στομάχου και των εντέρων, ακολουθούμενη από ανεπάρκεια του ήπατος, του σπλήνα και των νεφρών. Καταλήγει σίγουρα σε θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share