Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Ρόδος: Πρόσφυγες έκλεβαν "ανενόχλητοι" τους τουρίστες

Οι ίδιοι είχαν εισβάλλει σε δέκα δωμάτια

1 Οκτωβρίου 2020 08:12
Ρόδος: Πρόσφυγες έκλεβαν

Δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη από τις αρχές του Αυγούστου είχαν καταφέρει να εισβάλλουν σε τουλάχιστον δέκα δωμάτια, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έβαζαν στο μάτι τουριστικά καταλύματα παραθεριστών ή βίλες της νότιας Ρόδου, τα παραβίαζαν και έκλεβαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, που μένουν στον άτυπο καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, νοίκιαζαν τακτικά από τις αρχές του Αυγούστου αυτοκίνητα και έκαναν βόλτες αναζητώντας ενοικιαζόμενα δωμάτια ή βίλες που ανήκαν είτε σε παρακείμενα ξενοδοχεία είτε σε ιδιώτες.

Όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοί τους απουσίαζαν, ήταν π.χ. στη θάλασσα, ή ακόμη κι όταν κοιμούνταν, έκαναν διάρρηξη, εισέβαλλαν στο εσωτερικό και άρπαζαν σημαντικά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν τελείωναν με τη «δουλειά» τους, επέστρεφαν… φρεσκοπλυμένο το αυτοκίνητο στην επιχείρηση.

Ωστόσο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του τμήματος Νότιας Ρόδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την τελευταία τους διάρρηξη. Στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση τους αποδείχθηκε ότι η συνολική αξία της λείας τους που περιλαμβάνει μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ταξιδιωτικά έγγραφα, φτάνει τα 28.500 ευρώ!

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πριν λίγες μέρες σήμανε συναγερμός στο νησί διότι βρέθηκε πτώμα στη μεσαιωνική πόλη.

Φρίκη στη Ρόδο: 18χρονος βίασε τον 13χρονο αδελφό του

Ο απόλυτος χαμός επικρατεί στη Ρόδο, μετά την αποκάλυψη βιασμού ενός 13χρονου από τον 18χρονο αδερφό του, παρουσία συνομήλικου φίλο του. Η καταγγελία έγινε στις 20 Αυγούστου από την μητέρα τους που υποστήριξε ότι τα δύο παιδιά της αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο μεγαλύτερος γιος βίασε τον 13χρονο, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα χρόνο και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

βιασμός ανηλίκου στη Ρόδο

‏Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια των κατηγορούμενων και κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι, ένα παιδικό εσώρουχο και δύο κινητά τηλέφωνα στο σπίτι του 47χρονου και στο σπίτι του δεύτερου έναν φορητό υπολογιστή.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός, αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα. Επιπλέον, διόρισαν και ψυχολόγο ως πραγματογνώμονα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share