Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Πέθανε ο Σάββας Λώλος

Ο τελευταίος επιζών από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς στην Ήπειρο

1 Οκτωβρίου 2020 09:06
Πέθανε ο Σάββας Λώλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γεννημένος στην εξορία, κοντά στο Ερζερούμ, ο Σάββας Λώλος, από την Πράσαρη της Κερασούντας, ο τελευταίος εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς από όσους εγκαταστάθηκαν στην Ήπειρο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 χρόνων. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από την ζωή γνωστή τραγουδίστρια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ», Στέλλα Χαϊτίδου, αποχαιρέτησε τον μπάρμπα Σάββα με μία ανάρτηση-κατάθεση ψυχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μπαρμπα Σάββας μας… Ο τελευταίος επιζών από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς στην περιοχή μας. Αγαπητέ μας Μπαρμπα Σάββα σήμερα κλείνεις με τον κύκλο της ζωής σου την ιστορία των προσφύγων της πρώτης γενιάς. Παίρνεις μαζί σου τον πόνο και το δάκρυ των χιλιάδων ξεριζωμένων και σφαγιασθέντων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Από σήμερα θα είσαι μαζί τους. Στη μορφή σου βλέπαμε την "Πατρίδα". Μέσα από τις διηγήσεις σου ταξιδέψαμε στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι παππούδες μας. Η Πράσαρη της Κερασούντας το χωριό σου. Το σπίτι σου πίσω από την εκκλησία της Παναγίας. Η Ν. Σαμψούντα Πρέβεζας το νέο χωριό σου. Θα μας λείψει η καλοσυνάτη σου αγκαλιά, το γλυκό χαμόγελό σου... Καλό σου ταξίδι… "Αητέντς επαραπέτανεν Ψηλά ς σα επουράνια... "».

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μπαρμπα –Σάββας μας… Ο τελευταίος επιζών από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς στην περιοχή...

Posted by ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΪΤΙΔΟΥ on Tuesday, September 29, 2020

Πέθανε η Αικατερίνη-Αναστασία Παπαγεωργίου

Έφυγε πρόωρα από την ζωή, σε ηλικία 59 ετών, η συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος, Αικατερίνη-Αναστασία Παπαγεωργίου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της. Παράλληλα, θρήνος επικρατεί και στο ακαδημαϊκό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.

Η Αικατερίνη –Αναστασία Παπαγεωργίου απεβίωσε μετά από γενναία, αλλά άνιση μάχη που έδωσε με ασθένεια. Αφήνει πίσω της τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Χριστού Βόλου.

Πέθανε η Αικατερίνη-Αναστασία Παπαγεωργίου

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Πέθανε ο Αχιλλέας Κακαδιάρης

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Κακαδιάρης πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γριζάνου και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, στη θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια βόλεϊ του Άρη, καθώς έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο έφορος του γυναικείου τμήματος, Θωμάς Αλεξόπουλος.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο δήμαρχος Σπυρίδωνας Αγναντής, σε ανακοίνωση «εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αχιλλέα Κακαδιάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. Υπήρξε πρόεδρος της κοινότητας Γριζάνου και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.»

Πέθανε ο Αχιλλέας Κακαδιάρης

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share