Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγιος Παντελεήμονας: Μεταφέρονται στο νοσοκομείο οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο

Την Τετάρτη εντοπίστηκαν 32 κρούσματα

1 Οκτωβρίου 2020 08:52
Άγιος Παντελεήμονας: Μεταφέρονται στο νοσοκομείο οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο

Από νωρίς σήμερα το πρωί βρίσκεται η εξέλιξη μεταφοράς των ηλικιωμένων όπου και συγκεκριμένα έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα.

Στο γηροκομείο έσπευσαν οι καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τετάρτης.

Τσιόδρας: «H Αθήνα δεν πάει καλά»

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από την επίσκεψή του σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Τον περασμένο μήνα στην ίδια περιοχή κατέληξαν στο νοσοκομείο από κορωνοϊό επτά αστυνομικοί.

Στην εντατική διασωληνωμένος ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια. Τι "έδειξε" το τεστ για τον κορωνοϊό; Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από το φονικό ιό ολοένα και αυξάνεται, δείτε εδώ τα τελευταία στοιχεία.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος:

Ο Σεβασμιότατος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ στις 9.20 π.μ. με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αρχικά αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, χωρίς όμως ανταπόκριση και γι αυτό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε.

Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός. Το πρώτο Covid test που πραγματοποιήθηκε είναι αρνητικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share