Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ολόκληρη οικογένεια θετική στον φονικό ιό - Η «απίστευτη» αντίδραση της πολυκατοικίας (Video)

Το σημείωμα της διαχείρισης

1 Οκτωβρίου 2020 08:31
Κορωνοϊός: Ολόκληρη οικογένεια θετική στον φονικό ιό - Η «απίστευτη» αντίδραση της πολυκατοικίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε μια ολόκληρη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας έχει φωλιάσει ο φόβος, καθώς νόσησε με κορωνοϊό μία ολόκληρη οικογένεια: ο πατέρας, η μητέρα και το έξι μηνών παιδάκι τους. Παράλληλα, σοκάρει η μαρτυρία 47χρονης με κορωνοϊό.

Ο διαχειριστής πήρε τα μέτρα του, ενώ ο ένοικος που νοσεί μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα. Όπως ανέφερε ο πατέρας και οι τρεις εμφάνισαν συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα. Πήγαν στο νοσοκομείο, όπου τους είπαν ότι έχουν κορωνοϊό. Πλέον και τα τρία μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Η «απίστευτη» αντίδραση της πολυκατοικίας

Ο ένοικος μόλις έμαθε ότι όλη η οικογένειά του νοσεί ειδοποίησε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Εκείνος με τη σειρά του θυροκόλλησε τόσο στην πόρτα της εισόδου, όσο και στον πίνακα ανακοινώσεων σημείωμα στο οποίο αναγράφει ότι «όλοι οι ένοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν όσο τον δυνατόν λιγότερο το ασανσέρ και απαραιτήτως με γάντια και μάσκα».

Όσοι μένουν στον ίδιο όροφο με την οικογένεια που νοσεί, προχώρησαν σε πρόσθετα μέτρα προστασίας: τοποθέτησαν πετσέτες στις πόρτες τους, κλείνοντας κάθε χαραμάδα στο τελείωμά τους «ξορκίζοντας» τον κορωνοϊό.

Οργή Σωτήρη Τσιόδρα: «Η Αθήνα....» (Video)

Με λίγα λόγια ο Σωτήρης Τσιόδρας χθες έδωσε το στίγμα για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική και σήμανε συναγερμό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας βρέθηκε στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου νωρίτερα χθες εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Μετά την επίσκεψή του, σε δηλώσεις του, έκρουσε και εκείνος καμπανάκι συναγερμού λέγοντας ότι η Αθήνα δεν πηγαίνει καλά σε ότι αφορά την πανδημία.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Η Αθήνα δεν πάει καλά όσον αφορά την πανδημία. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και, δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου σε μικρό διάστημα τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά. «Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», συμπλήρωσε.

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα - Ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί η επιχείρηση μεταφοράς 21 ηλικιωμένων, με τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αττική, όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού.

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Ο χώρος του γηροκομείου θα απολυμανθεί από συνεργεία και θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share