Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΑΣΑ: Ξεκινούν από σήμερα διαδρομές στις γραμμές λεωφορείων τα ΚΤΕΛ - Τα δρομολόγια που θα κάνουν

Ενισχύεται το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΑ

1 Οκτωβρίου 2020 08:07
ΟΑΣΑ: Ξεκινούν από σήμερα διαδρομές στις γραμμές λεωφορείων τα ΚΤΕΛ - Τα δρομολόγια που θα κάνουν

Η συνεργασία ΚΤΕΛ - ΟΑΣΑ ξεκινάει από σήμερα 1 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα από τις γραμμές «504: Θρακομακεδόνες - Σ.Σ. Δεκελείας - Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό - ΣΚΑ - Αχαρναί - Αγ. Άννα».

Είναι οι δυο πρώτες γραμμές από τις συνολικά 60 που θα καλυφθούν από οχήματα των ΚΤΕΛ, ενισχύοντας το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΑ. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, εξυπηρετώντας σκοπούς δημοσίου συμφέροντος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID - 19. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Τα συνολικά 200 οχήματα θα αναλάβουν σταδιακά, μέσω της σύμπραξης των ΚΤΕΛ Αττικής με τον ΟΑΣΑ, την εκτέλεση μεταφορικού έργου σε περιφερειακές γραμμές. Το μεταφορικό έργο θα ενισχύσουν ακόμη 550 οδηγοί σε ημερήσια βάση.

Οι χρονοαποστάσεις των δρομολογίων

Με την ανάθεση εκτέλεσης περιφερειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, επιτυγχάνεται το 100% της εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις και μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρονοαποστάσεις των δυο δρομολογίων, 504 και 740, θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα. Με την εκτέλεση των δύο γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις γραμμές «732 Αγ. Φανούριος - Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο - Ν. Ιωνία - Μαρούσι», «235: Ζωγράφου - Ακαδημία» και «220 - 221: Α. Ιλίσια - Ακαδημία».

Η έναρξη της δεύτερης φάσης

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση, που ξεκινά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών "123: Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό - Βάρκιζα", "323: Αγ. Νικόλαος - Αγ. Κυριακή - Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας - Σπάτα - Άρτεμις", "310: Μαραθώνας - Νέα Μάκρη - Ραφήνα" και "330: Κορωπί - Αγ. Μαρίνα". Με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης, τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα οχήματα των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν άμεσα στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά, θα εγκατασταθεί σταδιακά.Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε ο στόλος του ΟΑΣΑ, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, να ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές. Επιπροσθέτως, έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing.

Παράλληλα θα τηρηθούν και τα μέτρα σε αυτές τις συγκοινωνίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

ΜΜΜ: Ανανεώνεται ο στόλος του ΟΑΣΑ και αυξάνονται τα δρομολόγια

Η ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ, οι προσλήψεις οδηγών, η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και η αύξηση των δρομολογίων λόγω και του κορωνοϊού, είναι μια σειρά από πράξεις που προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών για τα ΜΜΜ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΟΑΣΑ κατά 50% μέσα στο επόμενο πεντάμηνο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση πέραν του μισού δισ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203 λεωφορεία στο δρόμο» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, θα έχουμε ακόμα 300 καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό: υιοθετούμε το θεσμό του leasing. Και πρόσθεσε: «Και λεωφορεία να είχαμε παραπάνω, σήμερα έχουμε μόνο 3.000 οδηγούς ενώ χρειαζόμαστε 6.000. Θα κάνουμε συνολικά 1.000 προσλήψεις, μόνιμο προσωπικό, γιατί και τα ΚΤΕΛ θα πάρουν 550 οδηγούς, προσλήψεις με διαδικασίες fast track» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε συνδυασμό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΜΜΜ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share