Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

"Έκρηξη" κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλία - Ποια περιοχή έχει τα περισσότερα

Αρκετά ήταν τα κρούσματα και για σήμερα

30 Σεπτεμβρίου 2020 15:57

Δεν φαίνεται να είναι καλύτερη η κατάσταση στη Θεσσαλία με τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι αυξημένα και σήμερα και να φτάνουν τα 22.

Αυτό έγινε γνωστό από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Για ακόμη μία μέρα αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία

Το Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από 29/9/2020 ώρα 14:00 έως 30/9/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (28/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 6 ακόμη κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν κατόπιν

συμπτωμάτων τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και τρία στο Γ.Ν. Τρικάλων. Τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (28/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Πρόκειται για στενή επαφή κρούσματος (27/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.

4 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων(24/09/2020) – (25/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Επιλογικά 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ σε Μονάδα Φροντίδας

Ηλικιωμένων και δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.

Παράλληλα ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Σαρηγιάννης αποκάλυψε ότι αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων τον Νοέμβριο ο αριθμός θα είναι πάνω από 800.

«Δε θέλουμε το lockdown, κανονικά θα έπρεπε…» - Ανατροπή από τον Νίκο Σύψα

Την ανατροπή έφερε ο Νίκος Σύψας με την νέα του αναφορά στον κορωνοϊό, με τον ίδιο να εκφράζει αβεβαιότητα για τον χειμώνα, τονίζοντας πως οι ειδικοί δε θέλουν το lockdown και θα έπρεπε κανονικά να υπάρξει ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σύψας τόνισε ότι κανείς δε θέλει να υπάρξει ένα δεύτερο γενικό lockdown, καθώς αυτό θα κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όπου παρακολουθούν παράλληλα πολλές παραμέτρους που αφορούν την επιδημία και την αντοχή του συστήματος υγείας, τη στιγμή που συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό της Αθήνας.

«Σε συνδυασμό αυτών των παραμέτρων ορίζουμε λοιπόν μια περιοχή σε μια κατάσταση πράσινη -καλή, κίτρινη -λιγότερο καλή, πορτοκαλί είναι η Αττική αυτή τη στιγμή ή κόκκινη που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε.

Ο λοιμωξιολόγος εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή «πιο αποφασιστικό μέτρο είναι η δυνατότητα του συστήματος υγείας να εξυπηρετήσει τα περιστατικά και ειδικά την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. Αυτός είναι ένας δείκτης που μας δείχνει αν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα ή όχι, είπε»

Για τα κρούσματα στα σχολεία ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «η κατάσταση που υπάρχει είναι αντανάκλαση της επιδημίας στην κοινωνία. Το αναμέναμε ότι θα είχαμε κρούσματα ωστόσο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σχολείων λειτουργούν, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share